L'Àrtic 2008 dedicat a les noves tendències s'acosta als 1.500 espectadors


Temes relacionats

El cos de dansa de l'Esbart estrena l'espectacle 'Ballant prosa' a l'Àrtic 2008 (30/nov/08)

Només una desena d'assistents a les 'Noves tendències' de l'Àrtic 2008 (29/nov/08)

El fred no atura l'explosiva rua dels Diables i els Kimbala (28/nov/08)


  • Comparteix:

L'Àrtic 2008 finalitza amb gairebé 1.500 espectadors durant els quatre dies del cicle. La xifra, segons l'organització, s'ha vist clarament afectada per la crisi. Les noves tendències han protagonitzat aquesta segona edició del festival del Teatre la Unió amb l'ampliació dels espectacles al municipi de Vilanova del Vallès, com a principal novetat.

L'Àrtic 2008 actua en tres branques: els espectacles tant de carrer com en les sales, els cursos i tallers organitzats per les entitats i pel mateix Teatre la Unió, i les activitats d'oci, que enguany han estat la 'Copa inaugural', la 'Festa Àrtic' i el 'Vermut en moviment' com a clausura.

El director del Teatre la Unió, Cristian Treceño, valora positivament l'edició d'aquest any tot i la crisi.

Christian Treceño

El valorem molt positivament perquè hem superat el miler d'espectadors, tot i que amb el moment de crisis actual hi ha hagut espectacles amb molt poc públic.


L'Àrtic potencia els artistes locals i la dansa, dos elements que sense aquest tipus de festivals no tindrien cabuda als escenaris. En aquesta segona edició l'organització ha apostat per les noves tendències, tot i el poc seguiment que reben aquests muntatges. Treceño ha afirmat que la dansa alternativa ha mostrat a les escoles de dansa santcugatenques nous moviments més enllà dels passos tradicionals.

Christian Treceño

Tenir una representativitat de dansa alternativa perquè les escoles de dansa puguin veure diferents maneres de treballar amb el cos i de construir una dramatúrgia ben definida.


El director del Teatre la Unió també ha avançat que de cara la propera edició volen ampliar la proposta a més municipis i millorar la promoció entre els santcugatencs. L'equipament també es marca l'objectiu d'esdevenir, en tres anys, la segona sala privada de Catalunya, després de la sala Planeta de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.