Un tapís inspirat en l'obra de Picasso demostraria la seva relació amb la Casa Aymat


  • Comparteix:

Un tapís fet a la Casa Aymat i basat en un linòleum de Picasso demostraria la relació del pintor amb l'Escola Catalana del Tapís de Sant Cugat. El galerista Josep Canals ha informat que ha proposat a l'Ajuntament que compri aquest tapís, que fins ara tenia un particular, per incorporar-lo al futur museu del tapís.

Es tenia, fins ara, la sospita de la relació entre Picasso i la Casa Aymat però mai s'havia pogut comprovar. Ara, amb la descoberta d'aquest tapís, basat en un linòleum del pintor, quedaria demostrada la vinculació amb l'Escola Catalana del Tapís. Ho ha explicat a Ràdio Sant Cugat el galerista Josep Canals.

Josep Canals

Se sabia que Picasso havia tingut contactes amb l'escola catalana del Tapís però es desconeixia si havia fet un tapís a Sant Cugat però es confirma de què va ser així.


Canals ha proposat a l'Ajuntament que compri el tapís, i s'inclogui dins el futur museu de la ciutat.

Josep Canals

El tenia un particular que al voler posar-lo a la venda va descobrir que Picasso també havia participat en l'Escola del Tapís de Sant Cugat.


La Casa Aymat va ser la seu d'una de les fàbriques més importants en el teixit de tapissos. Va començar la seva activitat el 1923 i es va convertir en el que els crítics d'art han denominat com Escola Catalana de Tapissos. Aquesta escolava néixer de la voluntat d'un conjunt de personalitats i artistes de donar un nou estatus a la producció del tapís, portant-lo cap al terreny de l'actualitat, la modernitat i la renovació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.