Un llibre repassa la història de l'educació al nostre país

Ferran Aisa a la presentació delseu llibre

Cultura

Publicat el 2/des/08 per Marc Guillot

'Mestres, renovació i avantguarda pedagògica a Catalunya' és el nou llibre de l'escriptor Ferran Aisa, que repassa la història de l'educació a Catalunya. En aquest assaig, Aisa analitza la gran tasca educativa que han fet al llarg de la història les escoles de ciutat i les rurals. També fa referència a les iniciatives dels grans pedagogs catalans i s'endinsa en el pensament avantguardista dels principals teòrics de la pedagogia, com Rousseau i Maria Montesori, entre d'altres. El llibre s'ha presentat aquest dimarts a la llibreria Alexandria de Sant Cugat.

Es tracta d'un viatge per la pedagogia des del segle XIX i estudia el procés de modernització i progrés dels mestres de Catalunya. En aquest llibre Aisa repassa l'evolució de la pedagogia i l'educació al nostre país, parant especial atenció a l'etapa de la Mancomunitat, la Segona República, que va ser tallat per la Guerra Civil.

L'escriptor Ferran Aisa ha explicat a la presentació del llibre els motius que el van portar a escriure aquesta obra. Són declaracions a Cugat.cat


Ferran Aisa

L'objectiu del llibre és donar a conèixer una història brillant de l'ensenyament i com a través dels mestres es va dignificar aquesta professió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Aisa destaca que el llibre també vol ser una eina de consulta per tots aquells que senten interès per l'educació i el món de la docència.