La biblioteca central s'ubicarà al Mil·lenari, i no al nou equipament de Mira-sol


Temes relacionats

La biblioteca del Mil·lenari podria convertir-se en la biblioteca central de Sant Cugat (23/abr/08)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'interior de la Biblioteca del Mil·lenari

Imatge d'arxiu de l'interior de la Biblioteca del Mil·lenari

La Biblioteca del Mil·lenari es convertirà finalment en la biblioteca central de la ciutat. Així ho preveu el Pla del Servei Bibliotecari de Sant Cugat elaborat per la Diputació de Barcelona i aprovat per unanimitat pel ple municipal. Des de l'oposició, alguns grups han demanat explicacions sobre el canvi d'ubicació de la biblioteca central, que inicialment estava prevista a Mira-sol.

El Pla, elaborat pel servei de biblioteques de la Diputació de Barcelona, preveu l'ampliació de la Biblioteca del Mil·lenari i la construcció de tres biblioteques de proximitat a Mira-sol, Valldoreix i Vullpalleres. L'equipament de Mira-sol hauria d'estar enllestit al segon semestre de l'any que ve, mentre que els de Valldoreix i Vullpalleres estarien acabats entre el 2014 i el 2018. Pel que fa a l'actual biblioteca del centre, l'ampliació es faria al llarg dels anys 2011 i 2012.

Des d'alguns grups de la oposició, tot i estar d'acord amb el pla, han demanat explicacions sobre el canvi d'ubicació, a última hora, de la biblioteca central. Escoltem el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón.

Joan Calderón

Encara estem esperant qui va ser el què es va equivocar tècnicament amb aquest projecte i va significar un Pla de Biblioteques que no té res a veure.


El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que les raons que han portat a descartar la ubicació de Mira-sol és la centralitat de la Biblioteca del Mil·lenari.

Xavier Escura

Amb la diagnòsi que va fer la Diputació, l'àmbit d'influència i els visitants del centre representen més del 50% de les visites actuals de la Biblioteca del Mil·lenari.


Escura, a més, s'ha compromès a tenir en compte també les biblioteques del Centre Borja -de titularitat privada- i de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ens queixem els catalanistes del centralisme del govern de Madrid, però a casa nostra (Barcelona, respecte de Catalunya; Sant Cugat respecte dels districtes perifèrics) els diferents governs (i des de posicions polítiques diferents) , fan el mateix: continuen considerant ciutadà de segona classe a qui no pot viure al centre. Per què l'Ikea (amb les molèsties que provocarà) no el posen també al centre?

PERIFÈRIC. Enviat el 18/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.