El Camí de Justícia agermana per quarta vegada Sant Cugat i Cerdanyola


Temes relacionats

Tot a punt pel quart Camí de Justícia (18/des/08)

Exhaurides les places per participar al Camí de Justícia (14/des/08)

Obertes les inscripcions per participar al quart Camí de Justícia ( 9/des/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat i Cerdanyola han recordat aquest dijous l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells amb la quarta edició del Camí de Justícia. Un centenar de persones, la meitat de Sant Cugat i l'altra de la ciutat veïna, han recorregut el trajecte que uneix els dos municipis i que ha sortit de l'església de Sant Pau de Riusec. La comitiva ha arribat més d'una hora tard respecte el que estava previst.

La marxa commemora el camí que Berenguer de Saltells i altres nobles i servidors van fer la nit de Nadal de 1351 per matar l'abat Biure del monestir de Sant Cugat. Es tracta d'una tradició recent que ja ha arrelat a totes dues poblacions i que enguany ha vist com variava l'itinerari tradicional per les obres que es fan a la carretera entre tots dos municipis.

La cerdanyolenca Fani Coca, una de les membres del seguici, ha explicat les seves impressions sobre la caminada.


Fani Coca

Enguany he repetit i com que no ha plogut com l'any passat ha anat bé.


La marxa ha començat a un quart de vuit a l'església de Sant Pau de Riusec, ha continuat per Cerdanyola i ha acabat al Monestir de la nostra ciutat. Un cop a Sant Cugat, els participants han estat rebuts per les autoritats dels ajuntaments de les dues ciutats.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha elogiat la tasca dels que fan possible aquesta iniciativa i ha dit que és una manera de recuperar la història i d'agermanar encara més dues ciutats com Sant Cugat i Cerdanyola.



Xavier Escura

És un pretex formidable aprofitar aquest thriller històric de Berenguer de Saltells per recuperar identitat i per unir encara més dues poblacions.



Un cop arribat el seguici, els participants han gaudit d'un sopar medieval i d'una representació de 'Pedra i sang' al monestir.

L'activitat l'ha organitzat conjuntament l'Ajuntament de Sant Cugat, l'ajuntament de Cerdanyola, el grup de teatre 'Pedra i sang', el Club Muntanyenc de Sant Cugat i l'Associació Excursionista de Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.