Ple de 'Pedra i Sang' el dia de Nadal

Cultura

Publicat el 25/des/08 per Anna Bernadó

Més d'un centenar de persones han gaudit aquest dijous de la tradicional representació del dia de Nadal de 'Pedra i Sang'. La posada en escena de l'assassinat de l'abat Biure, que ha arribat aquest any a la vuitena edició, es repetirà aquest aquest divendres al vespre i aquest dissabte i diumenge en doble sessió. Les entrades per a les representacions de Sant Esteve i de dissabte i diumenge a la tarda ja estan exhaurides.

La sala capitular s'ha vestit de gala per tornar a acollir l'escenari de la tragicomèdia que relata de la mà de Tetrateatre l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat la nit de Nadal de 1350 a mans del noble Berenguer de Saltells.

La directora de la companyia, Dolors Vilarasau, explica que sempre és especial fer la funció el dia de Nadal. Són declaracions a Cugat.cat.

Dolors Vilarasau

En aquest Monestir en un dia com avui van assassinar a l'abat Biure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta és la tercera representació que es fa aquest any de la recreació teatral d'aquest crim que va fer cantar el gall del Monestir. El tret de sortida el va donar la representació per als participants del Camí de Justícia i la segona posada en escena va recaptar gairebé 2.000 euros per a la Marató de TV3 d'enguany dissabte passat.

Pels proper dies estan previstes les representacions de Sant Esteve al vespre i aquest dissabte i diumenge en doble sessió, a les sis de la tarda i a les vuit del vespre. Les entrades per a les representacions de la tarda i la de Sant Esteve ja estan exhaurides. Els tiquets per a les funcions del vespre del cap de setmana es poden comprar a l'oficina de Turisme, per telèfon, o una hora abans de cada muntatge a un preu de 15 euros.

Els Amics de Pedra i Sang espera poder arribar l'any vinent a la novena edició amb una representació especial al Monestir, espai on tenen lloc els fets.