Un miler de persones reviuen l'assassinat de l'abat Biure amb 'Pedra i Sang'

Cultura

Publicat el 29/des/08 per Anna Gonzalez

Les vuit sessions d'enguany de 'Pedra i Sang' han aplegat gairebé un miler de persones. Totes les sessions han gaudit d'una sala Capitular plena de gom a gom, que confirma la consolidació de l'obra com una tradició local. De cara l'any vinent, Amics de Pedra i Sang vol fer la representació a l'església del Monestir per celebrar el desè aniversari de l'obra.

El tret de sortida el va donar la representació per als participants del Camí de Justícia i fins a aquest diumenge han estat molts els santcugatencs que han vist representada la mort de l'abat Biure.

La directora del muntatge, Dolors Vilarasau, fa aquest balanç.

Dolors Vilarasau

És evident que és un espectacle molt consolidat. La gent segueix assistint per tradició o per primera vegada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un cop més, l'obra ha anat incorporant escenes de l'actualitat. Enguany, la sabata de Bush ha entrat dins el guió sumant-se a altres referències com el mosquit tigre. A més, les representacions han comptat amb una sessió especial per recaptar diners per a la Marató de TV3. El ple d'aquella sessió i la fila zero han permès aconseguir gairebé 2.000 euros per a aquesta iniciativa solidària.

Fins ara la sala Capitular ha estat l'escenari d'aquesta obra. De cara d'any vivent, coincidint amb la celebració del desè aniversari del muntatge, Vilarasau vol canviar la proposta escènica.

Dolors Vilarasau

M'agradaria per un altra proposta escènica. Per exemple canviar el lloc i fer-ho a l'església on van succeir els fets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquest canvi permetria, entre d'altres coses, ampliar el públic i el cor de l'espectacle. Segons Vilarasau, el cor és un dels aspectes més importants de l'obra i la seva representació a l'església del Monestir permetria la incorporació de membres que han participat durant aquests nou anys.