Joan Tortosa, TV3, Autocugat, l'Aula Universitària per a la Gent Gran, Mª Antònia Gili i el Club de Rugby guanyen els Santcugatenc de l'Any


  • Comparteix:

Joan Tortosa ha guanyat el Premi Santcugatenc de l'Any a tota una trajectòria

Joan Tortosa ha guanyat el Premi Santcugatenc de l'Any a tota una trajectòria

Joan Tortosa s'ha endut el Premi Santcugatenc de l'Any a tota una vida dedicada a la ciutat. Prop de 800 persones es van aplegar ahir al Teatre-auditori per assistir al lliurament d'aquesta setzena edició: la més participativa, amb més de 1.000 vots rebuts. La companyia Elèctrica Dharma, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, El Cor Aulos i el grup de dansa Laura Esteve van convertir la cerimònia en un autèntic espectacle musical.

Un ambient familiar i acollidor és el que va presidir el lliurament dels Premis Santcugatenc de l'Any. Durant la cerimònia no van faltar les expressions contra la censura, la denúncia del terrorisme, el rebuig a la guerra i la solidaritat amb el poble gallec.

Abans del lliurament, el fundador dels premis, Ramon Grau i un representant de la direcció col·legida de Ràdio Sant Cugat van subratllar la importància de recuperar, després d'un parèntesi de tres anys, aquesta tradició que premia tots aquells que amb el seu esforç treballen per la nostra comunitat.

El premi especial a tota una trajectòria al servei de la ciutat s'ha atorgat a Joan Tortosa, artista, mestre i escriptor que durant molts anys ha estat vinculat a la Festa de la Tardor i a diferents entitats santcugatenques. Tortosa va agrair el guardó que, assegura, mereixen moltes persones:

Joan Tortosa

Al llarg de la meva vida he conegut molta gent que mai guanyaran un premi d'aquest tipus i en canvi han treballat molt per Sant Cugat


El premi de Solidaritat i Civisme s'ha concedit a la presidenta del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix, Maria Antònia Gili per la seva tasca cedint microcrèdits a immigrants. Gili va voler agrair la solidaritat dels mateixos immigrants:

Maria Antònia Gili

Els immigrants amb la seva solidaritat, tornant els diners formalment, fan que altres persones puguin rebre els crèdits


L'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran ha merescut el premi de Cultura i Art pel seu esforç per oferir una alternativa de formació a la tercera edat. TV3 ha estat l'escollida amb el premi de Promoció de la Ciutat per la seva retransmissió de les campanades de Cap d'Any des del Monestir. El director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Vicenç Villatoro, es va mostrar satisfet pel guardó i fins i tot va fer broma sobre les campanades:

Vicenç Villatoro

Vàrem tenir el repte de fer les campanades des d'un lloc on no hi ha rellotge


El premi d'economia ha estat per Autocugat, per la seva implicació i suport a les entitats santcugatenques, mentre el Club Rugby Sant Cugat i la seva feina de formació del jovent han merescut el premi en la categoria d'esports.

Durant la cerimònia, l'alcalde Lluís Recoder va destacar la importància d'aquests premis per arrelar la població santcugatenca i per conservar la pròpia identitat:

Lluís Recoder

Hem d'aconseguir que tothom que visqui a Sant Cugat se senti de Sant Cugat


El lliurament d'aquests premis va comptar amb l'actuació de la Companyia Elèctrica Dharma, el grup de Dansa de l'escola de Laura Esteve, el Cor Aulos i l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, que van arrencar els aplaudiments del públic amb la interpretació de temes com Catalluna, el Llibre Vermell o les danses ètniques.

La primera edició dels Santcugatenc de l'Any es va fer al 1982 i ja són 88 els guardons donats fins ara. L'entrega d'aquests premis es va interrompre durant un temps i ha estat Ràdio Sant Cugat la responsable de recuperar la tradició que tradicionalment havia anat a càrrec de l'Associació d'Amics de la Ràdio.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.