Jaume Rodri: 'Jesús va ser el primer ateu de la història'


  • Comparteix:

Jaume Rodri, acompanyat de Joan Botam i Joan Contijoch

Jaume Rodri, acompanyat de Joan Botam i Joan Contijoch

L'evangelista, polític i escriptor Jaume Rodri ha presentat a l'espai Terra Dolça la reedició de 'L'evangeli de Jaume Rodri', un llibre polèmic quan es va publicar clandestinament el 1973. Ara, Rodri considera que la seva lectura pot aportar una perspectiva diferent de la religió i fer reflexionar al voltant de Jesús i la religió 'que li van muntar'.

Ho ha explicat Jaume Rodri.

Jaume Rodri

Jesús el que no volia era muntar una religió i li van muntar. Penso el mateix quan veig algú sortint d'una discoteca amb una samarreta del Che Guevara.









Jaume Rodri va reescriure el 1973 la seva versió de l'evangeli de Sant Marc. Ho va haver de publicar clandestinament. En ell, Rodri descobreix que Jesús era un personatge que va predicar dues coses: la revolta contra els poders que subjugaven el seu poble i la rebel·lió contra els hipòcrites que els donaven suport.

Seguint aquesta explicació, Rodri considera que Jesús va arribar més enllà, fins a reclamar a la llibertat més absoluta per a cadascú, proclamant que cada persona era deu. Així, segons Rodri, podem dir que 'Jesús va ser el primer ateu la història'.

L'editorial Pòrtic reedita aquest volum amb les mateixes notes que Lluís Maria Xirinachs va escriure des de la presó de Carabanchel que portava l'edició original.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.