Balcells: 'La Mancomunitat va establir les bases per la supervivència de la llengua'


Temes relacionats

Narcís Garolera: 'Si he de dir dues obres literàries del s. XX diria 'El quadern gris' de Pla i les memòries de Sagarra' (14/gen/09)


  • Comparteix:

L'historiador Albert Balcells durant la xerrada

L'historiador Albert Balcells durant la xerrada

L'esforç institucional de la Mancomunitat de Catalunya per normativitzar la llengua i la cultura catalanes han centrat la conferència de l'historiador Albert Balcells dins del cicle 'Cultura i societat al segle XX' que organitzen conjuntament Òmnium Cultural i el Museu de Sant Cugat. El catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha destacat la tasca feta durant un periode històric on el català ni s'estudiava.

Albert Balcells ha ressaltat que aquest esforç va representar sortir de l'anarquia ortogràfica existent i establir les bases per la supervivència de la llengua.

Albert Balcells

A les escoles de la Mancomunitat s'ensenyava en català quan només es feia en castellà i va representar la normativització de la llengua.



Sota el títol 'La institucionalització de la cultura: l'obra de la Mancomunitat de Catalunya', Balcells ha explicat les claus de l'actuació de foment de la cultura endegada per l'agrupació de les quatre diputacions provincials.

La propera cita del cicle de conferències serà dimecres, 11 de febrer, amb el professor d'història del periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Maria Figueras que exposarà les dificultats de la feina del periodista en època de guerra. El Museu de Sant Cugat acollirà també aquesta xerrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.