Vicenç Villatoro: 'La gent ha d'assumir que el conflicte del Pròxim Orient és més complex del que es pensen'


Temes relacionats

Abu-Sharar: 'La pau al Pròxim Orient només s'aconseguirà aplicant les resolucions de l'ONU' (27/gen/09)


  • Comparteix:

El periodista i escriptor Vicenç Villatoro creu que l'única solució del conflicte entre palestins i israelians és la creació de dos estats. Ho ha dit aquest dijous en una xerrada davant dels alumnes de l'escola Thau. Villatoro ha ofert l'última ponència del cicle de conferències 'Israel i Palestina. El camí cap a a la pau i la convivència' en motiu del Dia Escolar de la No violència i la Pau.

Després de la xerrada, el passat dimarts, de l'escriptor i traductor d'àrab Hesham Abu-Sharar, els alumnes de l'escola Thau han presenciat aquest dijous una altra ponència sobre la situació del Pròxim Orient, però aquesta vegada amb el periodista i escriptor Vicenç Villatoro.

Villatoro creu que l'única solució possible del conflicte del Pròxim Orient és la creació d'un estat palestí al costat d'Israel, amb fronteres acceptades per les dues parts.


Vicenç Villatoro

Seria bo que hi haguéssin dos estats. Això vol dir que crec que l'estat d'Israel també ha d'existir.


D'altra banda, Villatoro ha explicat que aquestes xerrades arribarien a ser més útils si tothom assumís que conflictes com aquest són més complexos del que es pensa.


Vicenç Villatoro

Si d'unes xerrades la gent acabés assumint que les situacions són més complexes, jo crec que seria un gran avenç.






Amb aquesta iniciativa, l'escola Thau ha volgut fer arribar als estudiants una visió plural i didàctica de la situació del Pròxim Orient convidant a dos experts del tema.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Et felicito Vicenç, hi ha que demanar a Europa i als EEUU que faci mes pressió per la creació d'una vegada per totes de l'estat palestí. Israel es un estat legitim des de el 14 de maig de 1948.

Sav. Enviat el 30/gen/09


Si el problema és que Israel és l'únic estat sense fronteres. Quina seria la part que deixarien a un estat palestí, les fronteres de després del 1967 (Gaza, Cisjordània i Jerusalem est), les actuals (Gaza i trossos de Cisjordània aïllats per assentaments de colons) o res (que és l'objectiu final del sionisme, recordeu que la bandera israeliana té dues franges blaves, que volen dir els límits del Eretz Israel, el Gran Israel, que va del Nil a l'Eufrates). Jo crec que la solució és un únic estat laic i multinacional. Avui és utòpic, però hauria de ser l'objectiu final.

Antisionista. Enviat el 30/gen/09


Per fer debat no fa falta di mentides. El estat d'Israel ja existeix, ara solament te que declarar-se l'estat Palesti.

Sav. Enviat el 30/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.