El Museu de Sant Cugat repassa la trajectòria dels metges catalans exiliats


  • Comparteix:

Xavier Escura inaugurant la mostra

Xavier Escura inaugurant la mostra

El Museu de Sant Cugat acull fins a principis d'abril l'exposició 'Metges catalans a l'exili'. La mostra recull la trajectòria de la professió mèdica del país en el període històric que va de principis del segle XX fins a la guerra civil i la postguerra. El doctor Marc Soler, representant del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ha explicat que aquests metges exiliats van haver de partir de zero en els seus països d'acollida, principalment a l'Amèrica Llatina i al Regne Unit.

Soler ha destacat el fet de que l'exposició s'ubiqui al claustre del Monestir que, de segur, ha dit, motivaria els metges que formen part de la mostra.

Marc Soler

Aquests metges estarien molt contents de saber on es fa l'exposició pel que representa el Monestir per la ciutat i per Catalunya.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, de la seva banda, ha assegurat que és una pas més en la recuperació de la memòria històrica, en aquest cas, sectorial. Escura ha afegit que la guerra va estroncar una generació absolutament brillant.


Xavier Escura

Abans i durant la República el nivell professional dels metges catalans era altíssim. La guerra i la dictadura ho van estroncar tot.




L'exposició es pot visitar fins la primera setmana d'abril i, els diumenges, a la una del migdia, es fan visites comentades gratuïtes.

La mostra és el fruit de la col·laboració entre el Memorial Democràtic, el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.