Toni Strubell (Comissió de la Dignitat) : 'Els catalans estem discriminats'


Temes relacionats

Toni Strubell presenta avui el seu llibre 'El moment de dir prou' ( 2/feb/09)


  • Comparteix:

Antoni Strubell (a l'esquerra de la imatge) en un moment de la xerrrada

Antoni Strubell (a l'esquerra de la imatge) en un moment de la xerrrada

'El moment de dir prou' del filòleg i escriptor Toni Strubell és, segons el mateix autor, un crit de denúncia d'una situació 'anormal'. En la presentació a Sant Cugat del seu darrer llibre, el també membre de la Comissió de la Dignitat ha repassat la situació nacional del país, que considera 'inacceptable'. En aquest sentit, l'autor afirma que la discriminació que pateixen els catalans no seria acceptada per altres pobles europeus.

Toni Strubell, que va guanyar la Creu de Sant Jordi el 2002, ha denunciat la discriminació flagrant que pateixen els catalans, entre d'altres coses, en el tema de l'idioma.

Toni Strubell

Nosaltres som una nació discriminada. No és normal trobar set milions de persones que parlen un idioma que no té cap legalitat a nivell europeu.









Strubell exposa en aquest llibre pensaments personals, com els problemes amb la llei de la memòria històrica, l'atac continu de la Conferència Episcopal Espanyola, els problemes amb els repetidors de Televisió de Catalunya al País Valencià i el camí 'tortuós' de l'Estatut.

L'escriptor afincat al País Basc no s'ha estat de criticar els partits polítics catalans pel seu partidisme 'tant lamentable' alhora que ha demanat un veritable unitat per fer front als problemes de país.

'El moment de dir prou' està prologat per l'expresident emèrit de la República Italiana, Francesco Cossiga, i editat per Pagès.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquesr és un llibre d'obligada lectura per als que s'interessen pel seu país, Catalunya.

Mercè. Enviat el 19/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.