El Gremi de Llibreters abandona la Setmana del Llibre en Català per fer-se a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Gremi de Llibreters aplega 300 llibreries de tot el país

El Gremi de Llibreters aplega 300 llibreries de tot el país

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya es desvincula de l'organització de la Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà a Sant Cugat a partir del divendres de la setmana vinent, en protesta pels canvis introduïts en el certamen. L'entitat critica que la iniciativa es faci a Sant Cugat, i no a Barcelona com era habitual, i assegura que els organitzadors pretenen desvirtuar l'esdeveniment transformant-lo en un festival. Les crítiques del Gremi de Llibreters han arribat poques hores abans de la presentació pública dels continguts de la Setmana del Llibre.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Imma Bellafont, ha explicat a Cugat.cat dos dels motius pels quals han pres decisió.

Imma Bellafont

No és en detriment de Sant Cugat però si que creiem que s'hauria de fer a Barcelona. Creiem que no s'han tingut molt en compte les nostres propostes.


Segons Bellafont, el Gremi no està d'acord amb la transformació que s'ha fet de la iniciativa.

Imma Bellafont

Per nosaltres el que fet que s'hi posin més novetats i es treguin llibres de fons per fer més festa no ho trobem raonable.


El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya representa més de 300 llibreries de tot el país. La seva presidenta ha explicat que tot i que la decisió és majoritària, no es descarta que hi participin llibreries agremiades a títol individual.

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya va formar part de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català des que es va crear, el 1983, com una festa per al lector a Barcelona i amb el patrocini de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Amb l'abandonament del Gremi de Llibreters, l'esdeveniment a partir d'ara només estarà organitzat per la Cambra del Llibre de Catalunya amb la col·laboració de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, del Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, i el suport de l'ICIC i de l'Ajuntament de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.