Les llibreries locals posen a la venda l'obra 'La butlla de Silvestre II al Monestir de Sant Cugat'


  • Comparteix:

Els santcugatencs ja poden trobar a les llibreries l’obra 'La butlla de Silvestre II al Monestir de Sant Cugat', un compendi d’articles elaborats per diferents autors que expliquen la història de la butlla, dels seus protagonistes i del context històric i territorial del Monestir. El llibre, presentat oficialment el desembre passat, es pot adquirir al preu de 16 euros.

A través de cinc parts ben diferenciades, el llibre explica el sentit de la butlla papal que va confirmar les propietats del monestir i li va atorgar el privilegi de dependre directament de l'autoritat pontifícia. Els cinc estudis es centren en la butlla, en la personalitat dels seus protagonistes -l'abat Odó i el Papa Silvestre II-, en el centre monàstic des d'una vessant arqueològica i el marc social i territorial de l'època.

En l'elaboració del llibre han participat historiadors i arquèolegs com Alba Rodríguez, Pere Lluís Artigues, Joan Ruiz, Ramon Sargatal, Antoni Pladevall i Pere Puig. Segons l'alcalde, el llibre servirà per conèixer bé el nostre patrimoni i, a partir d'aquí, fer-lo conèixer a la resta de Catalunya:



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.