Sant Cugat assumeix la presidència de la xarxa cultural Transversal


  • Comparteix:

Imatge de la trobada de la Transversal a Figueres. Cedida per Emporda.info

Imatge de la trobada de la Transversal a Figueres. Cedida per Emporda.info

Sant Cugat és la presidenta de torn de la xarxa d'activitats culturals Transversal fins a l'estiu. El consorci agrupa les regidories de Cultura de 15 ciutats catalanes i promou la creació i promoció de la cultura contemporània del país. La presidència de la nostra ciutat, que ha agafat el relleu a Figueres, coincidirà amb la Setmana del Llibre en Català.

La Transversal és una xarxa d'activitats culturals que va néixer ara fa més de dos anys amb la intenció de potenciar, intercanviar i promoure les activitats culturals entre les ciutats associades. Actualment la xarxa la formen 15 ciutats, el que suposa més d'un milió i mig d'habitants. Sant Cugat és un dels municipis que integra la Transversal gairebé des de la seva formació i des d'aquest dimarts assumeix una de les presidències de torn semestrals.

Escoltem el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Agafem aquesta presidència fins a l'estiu. És una presidència honorífica. Penso que és bo per a la ciutat estar dins d'aquesta xarxa.


Escura ha explicat que l'objectiu de la Transversal és intentar fer, com diu el seu nom, les polítiques culturals el més transversals possibles i fugir del centralisme de Barcelona. En aquest sentit, Escura ha destacat la coincidència de la presidència amb la Setmana del Llibre en Català.

Xavier Escura

Hi ha una feliç coincidència amb la Setmana del Llibre en Català. A Figueres en vaig informar àmpliament.




Sant Cugat ha assumit la presidència aquest dimarts en una trobada dels 15 municipis integrants a Figueres, la ciutat que fins ara presidia el consorci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.