Divisió d'opinions sobre l'estrena del nou projecte del guitarrista Robert Fripp


Temes relacionats

Més de 125 santcugatencs gaudeixen del repertori de The League of the Crafty Guitarists al Teatre la Unió ( 8/feb/08)

The League of crafty guitarrists actua a Sant Cugat dins una gira per tot l'Estat (31/jul/03)


  • Comparteix:

El debut mundial de la Orchestra of Crafty Guitarists genera reaccions molt diverses entre els assistents al Teatre la Unió. El grup de 40 guitarristes acústics dirigits pel líder de King Crimson, Robert Fripp, han ofert un espectacle basat en la improvisació conjunta.

La Orchestra of Crafty Guitarists basa l'espectacle en les improvisacions en roda. Aquest mètode consisteix en fer circular una nota, un ritme o un acord entre els diversos músics, que dibuixen melodies improvisades. Un altre tret diferencial és la singular afinació dels instruments, la 'New Standard Tuning', que permet a les guitarres fer notes més greus i més agudes que les que estan afinades de la manera convencional.

La presència de Robert Fripp i la condició d'estrena mundial de l'espectacle havien generat moltes expectatives, i les entrades estaven esgotades des de feia dies. El teatre la Unió ha registrat un ple absolut.

Els 280 espectadors s'han assegut en cercle rodejant els 40 guitarristes. L'actuació ha tingut lloc a la platea. Només el trio de guitarres Sum, que ha alternat les intervencions amb l'actuació de la Orchestra of Crafty Guitarists, ha actuat a l'escenari. Sum ha versionat artistes com The Beatles i Stevie Wonder.

L'espectacle no ha complert les expectatives per tots els assistents. Alguns han sortit decebuts, destacant la manca d'elaboració i de complexitat de l'espectacle. Els escoltem.

Públic

M'esperava alguna excentricitat, però no tant. / La idea era bona, però no estava gens elaborada. / Simplement, una presa de pèl. / Jo crec que avui ens han vacil·lat una mica a tots.


Un altre sector de públic ha valorat molt positivament l'actuació. Alguns aspectes remarcats són el clímax creat, les sensacions i la càrrega experimental de l'espectacle.

Públic

És un joc. si no hi vols jugar és absourd, però quan hi entres és preciós. / Com un espai per quedar-se tranquil. / Sorprenent, inigualable. Crec que un event com aquest no es torna a veure mai.


Una formació més reduïda, de 15 guitarristes, anomenada The League of the Crafty Guitarists, ja va visitar el Teatre la Unió ara fa un any. Amb aquest concert s'ha estrenat el nou projecte del guitarrista Robert Fripp, qui va liderar el grup de rock progressiu King Crimson.

El concert s'ha desenvolupat sota la prohibició de fer cap tipus d'enregistrament per petició expressa de la Orchestra of Crafty Guitarists, que ha tancat les portes a les 10 en punt del vespre deixant fora algunes de les persones que havien adquirit entrada.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les classes se solen fer a les aules, el públic no és cap alumne. Francament, fora de lloc... Ni solta ni volta. Més que rés semblava un destacament militar en el que el “jefe” (tocat i posat, com sempre) manava a toc de pito. Un fet sense precedents en el que algú... “S’ho va passar d’allò més bé”. Quin riure... “Amigo mío, pío pío, que me río:-)

cafetera express. Enviat el 28/feb/09


Si en Robert Fripp s'hagués tirat 4 pets n'hi ha que també ho considerarien genial. Haguéssin aplaudit igual si en lloc de Fripp hi hagués un desconegut al capdavant d'aquells músics?

rikifripp. Enviat el 28/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.