Èxit del Dictat de la Setmana del Llibre, celebrat simultàniament a set ciutats


  • Comparteix:

25 santcugatencs s'han sumat aquest dissabte al Dictat de la Setmana del Llibre, un dels plats forts de la programació d'aquest primer cap de setmana. Els participants de la iniciativa, que s'ha celebrat simultàniament a set ciutats interconnectades per videoconferència, consideren molt positiva l'experiència, sobretot pel tractament interactiu de les correccions. La lectura del dictat ha anat a càrrec de l'actriu Gemma Brió que des de Barcelona ha fet arribar el text a les set seus. El filòleg Pau Vidal ha fet la correcció, també conjunta, posant exemples i formulant preguntes a les diferents ciutats.

Enguany és la segona edició del dictat, una proposta que ha tingut lloc a Barcelona, Girona, Reus, Sant Cugat, Mataró, Palma de Mallorca i Olot. Els participants del dictat han rebut com a obsequi dos bolígrafs, un de blau i un de vermell, i un llibre. L'acte ha consistit en la lectura d'un text inèdit de l'escriptor Lluís Anton Baulenas, Premi Sant Jordi 2008.

El director de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre, Albert Pèlach, explica quina ha estat la resposta dels participants.

Albert Pèlach

La gent ha respost bé. A totes les seus hem tingut més participació que la gent anunciada. Ha estat divertit, el que volíem era jugar amb la paraula escrita.


El filòleg Pau Vidal ha encapçalat una correcció interactiva, fent esment a les possibles errades i explicant l'origen d'algunes paraules i les regles ortogràfiques.

Els assistents s'han mostrat molt satisfets per haver participat en la iniciativa.

Assistents

És una forma d'aprendre català. / Que es faci simultàniament a diferents llocs de Catalunya uneix. / L'explicació ha estat molt bona. / Ha estat molt bé veure les ciutats del dictat.








El dictat ha tingut lloc aquest dissabte al matí a la Casa de Cultura i ha comptat amb el suport de l'Anella Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.