Jordi De Manuel: 'La novel·la negra permet posar la lupa sobre l'esquerda de la societat'


  • Comparteix:

L'escriptor i professor Jordi De Manuel afirma que la novel·la negra és un gènere idoni per fer crítica social. En la seva visita a la Setmana del Llibre, l'autor ha explicat que amb les seves novel·les vol disseccionar la naturalesa humana i entendre què fa que algunes persones es converteixin. L'última novel·la de De Manuel, 'Mans Lliures', és una aventura de l'inspector Sergiot que planteja el debat polític de la independència de Catalunya barrejat amb els elements típics del gènere negre.

L'inspector Sergiot és un detectiu barceloní protagonista de 'Tres somnis blaus' i 'L'olor de pluja', entre d'altres. 'Mans lliures' és el relat de la seva última aventura, que transcorre el 2014 i planteja una lluita de poder polític basada en la independència de Catalunya, barrejada amb assassinats i intriga.

L'escriptor Jordi De Manuel ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu de les seves novel·les.

Jordi De Manuel

M'agrada escriure novel·la negra perquè permet posar la lupa sobre l'esquerda de la societat i disseccionar la naturalesa humana sobre el què fa que siguem criminals.







'Mans lliures' es pot trobar a les llibreries des d'aquest gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.