Villatoro (CiU) i Ferran (PSC) debaten sobre la 'crosta nacionalista' en un acte de la Setmana


  • Comparteix:

El diputat del PSC Joan Ferran i l'escriptor i exdiputat de CiU Vicenç Villatoro han debatut aquest dilluns sobre els mitjans de comunicació públics en un acte de la Setmana del Llibre en Català. Ferran, creador del concepte 'crosta nacionalista', diu que l'actual govern està eliminant pràctiques de control polític als mitjans públics de l'època dels executius de CiU. En canvi, Villatoro nega l'existència d'aquesta 'crosta' i assegura que cap mitjà no pot deixar d'estar vinculat a un àmbit territorial des d'on explicar què passa al món.

Segons Ferran, 'crosta nacionalista' és un concepte per explicar rutines i pràctiques de control polític que hauria practicat el govern de CiU als mitjans públics de Catalunya. El dirigent del PSC posa com a exemples de 'crosta' el mapa dels Països Catalans en l'espai del temps i l'ús del terme 'estat espanyol' en lloc de la paraula 'Espanya'.

Ferran assegura que el tripartit treballa per canviar aquesta situació.

Joan Ferran

Amb el concepte 'crosta', em refereixo a una capa de comandaments que no havien variat als mitjans i que tenien una obediència política.


Villatoro ha negat l'existència de la 'crosta' i ha afegit que qualsevol mitjà té una adscripció a un territori a partir de la qual informa de l'actualitat. En aquest sentit, Villatoro ha apuntat que la idea de 'crosta nacionalista' pretén substituir els referents nacionals catalans dels mitjans públics pels estatals. L'escriptor assegura que es vol confondre la idea de 'crosta' amb la vinculació d'un mitjà a un territori.

Vicenç Villatoro

A vegades es vol confondre el concepte 'crostra' amb mirar les coses des de Catalunya.





Aquest debat ha tingut lloc davant d'un cinquantena d'espectadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.