Quim Torra: 'Cal tornar enrere per agafar forces per anar endavant en el periodisme'


  • Comparteix:

L'escriptor i editor Quim Torra ha reivindicat aquest dilluns el periodisme catalanista, cosmopolita i compromès, un periodisme que, segons ell, es va perdre amb el franquisme. És per això que s'ha declarat obertament partidari de tornar enrere per anar endavant, en una conferència que sota el títol 'El periodisme que ja no tenim' ha recordat les grans figures del periodisme català.

'El periodisme que ja no tenim' ha servit per fer un repàs a les figures del periodisme català d'abans de la Guerra Civil i reivindicar la seva manera d'entendre el món, dins la Setmana del Llibre en Català.

L'escriptor Quim Torra defineix així el periodisme d'abans del franquisme.

Quim Torra

Catalanisme, cosmopolitisme i compromís. Sense una d'aquestes tres ces no s'entén el periodisme. Es tracta de veure si en l'actualitat les apliquem.


Segons Torra, el franquisme va esquerdar tot el sistema periodístic català. És per això que l'escriptor aposta per tornar enrere per agafar forces i anar endavant.

Quim Torra

Sóc molt partidari d'anar enrere, però per agafar forces per anar endavant. Em sembla importantíssim dignificar la tradició.


Tot i això, el també responsable de l'editorial A contra vent creu que el panorama periodístic actual existeixen figures que recuperen l'esperit catalanista, cosmopolita i compromès amb el país en les seves cròniques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.