Els santcugatencs podran veure en una visita guiada els jaciments arqueològics trobats a Can Cabassa


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat organitzarà el 21 de març una jornada de portes obertes al nou jaciment arqueològic de Can Cabassa. Les restes localitzades, de l'època romana i tardoantiga d'entre els segles III i VII després de Crist, sumen una vuitantena d'estructures arqueològiques. La intervenció, que acabarà a finals d'aquest mes, s'emmarca en el procés d'urbanització de l'illa ubicada entre els carrers Arnau de Vilanova i Guadalajara, a Mira-sol, en uns terrenys de Promusa on es projectarà un nou barri ecològicament sostenible.

La visita guiada pel jaciment es farà dissabte de la setmana vinent en doble sessió, a les onze i a les dotze del migdia, i anirà a càrrec dels arqueòlegs responsables de la intervenció.

L'arqueòleg en cap, Pere Lluís Artigas, ha explicat què podran veure els visitants.

Pere Lluís Artigas

Són els resultats de cinc mesos de feina a Can Cabassa.


El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que és important que la ciutadania conegui aquest tipus de troballes. Escura ha destaca a més el bon estat en què s'ha trobat aquest jaciment.

Xavier Escura

Pensem que val la pena fer-los públics. Les troballes estan molt ben conservats.


El jaciment de Can Cabassa va ser identificat a la dècada dels 80, però van ser les excavavions del 2000 les que van posar de manifest la seva importància. Els arqueòlegs han explicat que es tracta d'un assentament rural, proper a un dels camins que configuren la xarxa de la Via Augusta.

A finals d'aquest mes acabaran els treballs de conservació i les restes arqueològiques es guardaran al Museu de Sant Cugat per exposacions. Hi ha una part del jaciment, però, que restarà als terrenys però que no afectarà l'edificació futura d'habitatges de Promusa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Això val molt la pena conservar-ho! !!!!per parlar del present s\'ha d\'entendre el passat...

Santcugatenca. Enviat el 11/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.