Isabel-Clara Simó rep emocionada el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre a Sant Cugat


  • Comparteix:

Isabel-Clara Simó ha rebut aquest dimarts a Sant Cugat el Premi Trajectòria que entrega la Setmana del Llibre en Català. Segons l'organització, aquest guardó reconeix l'extensa obra de l'escriptora d'Alcoi i la seva implicació en la defensa de la llengua. Una glossa a l'homenatjada de l'exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carles Solà, i una lectura de poemes inèdits de l'autora per part de l'actor Jordi Boixaderas han completat la cita literària, que ha aplegat més d'un centenar de persones a la plaça d'Octavià.

L'envelat de Narrativa s'ha quedat petit a l'hora d'acollir el més d'un centenar de persones que s'ha aplegat a l'acte de concessió del guardó. L'actor Jordi Boixaderas ha estat l'encarregat de fer una lectura de diversos poemes inèdits de l'autora valenciana.

Isabel-Clara Simó ha dit estar emocionada per rebre aquest premi a la seva trajectòria.

Isabel-Clara simó

Tal com entenc el premi, veig que el meu país em diu que fins ara no ho he fet malament.


El president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach, ha explicat que el nom de Simó s'afegeix a altres literats catalans com Miquel Martí i Pol, Teres Pàmies, Emili Teixidor i Josep Palau i Fabre, que ja han estat reconeguts en anteriors edicions.

Pèlach ha destacat l'àmplia obra de Simó i la diversitat de gèneres conreats.

Albert Pèlach

Ha publicat 40 llibres i molts s'han traduït a altres llengües. A més, ha tocat molts gèneres diferents. La seva trajectòria és inqüestionable.


En un principi estava previst que l'arquitecte Oriol Bohigas fos l'encarregat de llegir una glossa a l'homenatjada. Finalment, per motius laborals no ha pogut assistir a l'acte.

L'exrector de la UAB i exconseller, el també valencià i resident a Sant Cugat Carles Solà, ha glossat la figura d'Isabel-Clara Simó en l'entrega del premi. Solà ha destacat la influència de Joan Fuster en la trajectòria de l'escriptora.

Carles Solà

Simó va coincidir amb un món intel·lectual a la universitat de València i, fora d'ella, amb Joan Fuster.


Nascuda a Alcoi el 1943, Simó ha publicat més de 40 llibres, entre els quals destaquen 'Júlia', 'La Salvatge', 'El gust amarg de la cervesa' i 'En legítima defensa'. A part de les seves obres de literatura i l'assaig, destaca també per les seves habituals col·laboracions a la premsa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ja era hora! Es un `premi mes que merescut. Felicitats Isabel, i que per molts anys puguis continuar el te traball.

Jordi. Enviat el 11/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.