Un forense santcugatenc relata la investigació d'un assassinat a 'Nits', finalista de Crims de Tinta


  • Comparteix:

Carles Martín, a l'esquerra, i Xavier Bernal, a la dreta

Carles Martín, a l'esquerra, i Xavier Bernal, a la dreta

Un relat d'una mort violenta i la seva posterior investigació és l'eix central de 'Nits', la novel·la del santcugatenc Carles Martín. Metge forense de professió, Martín ha aprofitat els coneixements en aquesta matèria per escriure el relat, que ha estat finalista del premi Crims de Tinta i publicat per l'editorial La Busca.

Crims de Tinta és un concurs literari nascut per commemorar els 25 anys del naixement del Mossos d'Esquadra. Martín recrea una història fictícia que es desenvolupa entre Barcelona i Sant Cugat i explica les peripècies d'un metge forense. Escoltem el mateix autor de l'obra.

Xavier Martín

La novel·la explica les aventures d'un metge forense i la seva relació amb el món de la justícia.








Martín ha explicat que un director de cinema s'ha posat en contacte amb ell per dur a terme una pel·lícula basada en el seu llibre, tot i que el projecte encara s'ha de concretar.

L'autor treballa actualment a l'Hospitalet del Llobregat com a metge forense, però també havia treballat als jutjats de Rubí, dels quals depèn Sant Cugat.

El santcugatenc ha presentat el llibre aquest dijous en un acte al Terra Dolça, precisament un dels indrets que surt al llarg del relat. La presentació, que forma part del programa Quedem? de l'Òmnium Cultural, ha aplegat una trentena de persones. El president de l'Associació Catalana de Metges Forenses, Xavier Bernal, ha estat l'encarregat de presentar públicament l'obra del seu company de professió.

A finals de febrer, Martín ja va portar l'obra a Barcelona i l'escriptor visitarà Vic d'aquí a pocs dies per mostrar el seu treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.