Lluís-Anton Baulenas: 'M'agrada humanitzar els meus personatges'


  • Comparteix:

L'escriptor Lluís-Anton Baulenas humanitza la figura de Berta Panatis, una jove militant comunista que rep l'ordre de matar el dictador Primo de Rivera, en 'El nas de Mussolini', Premi Sant Jordi 2008. En la seva estada a la Setmana del Llibre en Català ha estat l'encarregat de lliurar els premis del Dictat de la Setmana ja que el text del dictat va ser un fragment de l'obra del dictador italià.

Baulenas reconeix que li agrada humanitzar els seus personatges, és a dir, mostrar com són encara que socialment siguin considerats personatges 'dolents'.

Lluís-Anton Baulenas

Un assassí és dolent però el lector ja ho sap. Humanitzar-lo és mostrar-lo integralment com a persona la qual cosa pot ajudar a entendre per què és dolent.


L'escriptor també ha lamentat la divergència entre llibreters i escriptors per la descentralització de la Setmana del Llibre. Lluís-Anton Baulenas ha fet una crida a la unitat del món editorial de cara l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.