'Sota la capa del cel', l'obra teatral sobre la butlla papal del Monestir, es representarà al juny al Claustre


  • Comparteix:

La presentació de l'obra s'ha fet en un acte celebrat al Claustre del Monestir

La presentació de l'obra s'ha fet en un acte celebrat al Claustre del Monestir

La representació de 'Sota la capa del cel', l'obra teatral que reprodueix la concessió de la butlla papal al Monestir, es posposa i finalment es representarà els dies 13, 14 i 15 de juny. L'Ajuntament i la companyia Tetrateatre han decidit també canviar la seva ubicació i es farà al Claustre per tal de poder encabir-hi més públic.

La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha explicat que l'obra s'ha decidit posposar per poder representar-la al Claustre i permetre, així, l'assistència de més públic. La climatologia les obres, segons la regidora, també han jugat un paper important a l'hora de fer declinar la balança:

Àngels Ponsa

Necessitàvem un espai on hi tinguès cabuda molta més gent


Tetrateatre, que porta assajant la representació des del gener, creu que aquest parèntesi servirà per fer un pòsit i interioritzar el text que porten a escena 20 actors de la ciutat, molts d'ells històricament vinculats al món del teatre. Segons la directora de Tetrateatre, Dolors Vilarasau, el Claustre és l'escenari idoni per representar el text ja que permetrà jugar amb el llocs reals on se situa l'acció:

Dolors Vilarasau

Quan va sorgir la idea de que això no es feia per Nadal vàrem demanar a l'Ajuntament si ho podiem fer al Claustre


Els autors del text són Jordi Teixidor i Gerard Vázquez, de llarga experiència en el món del teatre. Ells mateixos han explicat que han concebut l'obra amb una part important de base històrica però una part important també de ficció:

Jordi Teixidor / Gerard Vázquez

El títol respon al toc musical que hi ha a l'obra


La història combina la concessió de la butlla papal per part de Silvestre II i també la coronació com a rei del comte de Barcelona, alternant així, un element local amb una altre de nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.