Quatre tapissos inèdits de Joan Miró, a la Casa Aymat


Temes relacionats

Tapissos de Miró, Picasso i Tàpies en una mostra a la Casa Aymat (17/mar/09)

Una exposició mostrarà a la Casa Aymat més de quaranta obres de l'Escola del Tapís ( 9/mar/09)


  • Comparteix:

Quatre tapissos inèdits de Miró protagonitzen la mostra que, des d'aquest dimarts, s'ha instal·lat a la Casa Aymat. L'exposició ofereix una visió global del tapís contemporani català i consisteix en una quarantena de treballs de l'Escola Catalana del Tapís. Prop de 70 persones s'han aplegat a la seu del Museu de Sant Cugat del carrer Villà per celebrar la inauguració del recull d'obres.

Obres d'artistes com Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tàpies i Josep Maria Subirachs es poden admirar a les parets de la seu del museu de la mà de l'Escola Catalana del Tapís. Aquesta compta amb unes 200 produccions que comprèn els treballs realitzats a la Casa Aymat, origen de l'escola, i la resta de tapissos produïts a Catalunya sota la influència del centre tèxtil santcugatenc.

El comissari de la mostra, Francesc Miralles, explica les dues cares destacades de l'exposició.

Francesc Miralles

D'una banda, la divisió de l'Escola Catalana del Tapís i, de l'altra, els quatre tapissos inèdits de Miró.


Una setantena de persones s'han aplegat a la Casa Aymat aquest dimarts al vespre per inaugurar la mostra. Entre ells, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha destacat que en un futur esperen poder consolidar un museu del tapís.

Xavier Escura

Esperem algun dia poder consolidar la col·lecció i tenir un museu contemporani del tapís.


L'alcalde, Lluís Recoder, tampoc s'ha volgut perdre la inauguració dels treballs. L'exposició, promoguda pel Museu de Sant Cugat i Caixa Terrassa, es podrà visitar fins el tercer diumenge de maig. Els últims tres mesos de l'any, la mostra visitarà Terrassa. Possiblement, més endavant, també es podrà veure a Madrid i a França.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La millor exposició feta a Sant Cugat, en trenta anys. Cal veure l\'esperit d\'un poble en aquesta mostra que marca l\'art del tapís a tot l\'estat.

Canals. Enviat el 18/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.