El Supermercat de Revistes en Català s'instal·la divendres a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La Casa de Cultura acull a partir d'aquest divendres el Supermercat de Revistes en Català que organitza l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català. La Comissió Ciutadana Ramon Barnils ha fet coincidir la inauguració d'aquesta mostra de totes les revistes que es publiquen als Països Catalans amb el segon aniversari de la mort del periodista santcugatenc.

El Supermercat de Revistes exposarà l'actual oferta de publicacions en català amb més de 100 títols amb difusió arreu dels Països Catalans. Segons l'Associació, l'objectiu és donar a conèixer l'ampli ventall de capçaleres que s'editen en català, moltes de les quals són avui poc conegudes pel públic. Segons el vicepresident de l'APPEC, Lluís Gendrau, la voluntat és que el visitant s'adoni de la quantitat, i sobretot, de la qualitat, de la premsa en llengua catalana:

Lluís Gendrau

Moltes d'aquestes revistes no arriben als quioscos i es donen conèixer a travès d'iniciatives com aquesta


El Supermercat de Revistes va néixer l'any 84 organitzada per l'Associació que aplega unes 80 editorials que llancen periòdicament al mercat 750.000 exemplars mensuals de mitjana. Segons Lluís Gendrau, en només 5 anys s'ha doblat el número de publicacions en català, el que demostra que aquestes capçaleres han passat de ser un instrument per la normalització lingüística a una expressió del procés de normalització d'aquest país.

Lluís Gendrau

Més enllà d'escriure en català hem de fer publicacions de qualitat


La instal·lació durant tot el cap de setmana a la ciutat del Supermercat de Revistes de l'APPEC ha estat organitzada per la Comissió Ciutadana Ramon Barnils per commemorar el segon aniversari de la mort del periodista santcugatenc. Durant la inauguració de la mostra, un grup de periodistes locals llegirà un manifest a favor de la llibertat d'informació. L'alcalde ha celebrat aquestes expressions en contra d'actes com el tancament, 'injustificat', del diari Egunkaria.

Lluís Recoder

Un grup de periodistes locals han aprofitat per incloure-hi un acte de suport al diari Egunkaria


Els visitant al Supermercat de Revistes podran gaudir de descomptes i obtenir una subscripció gratuïta en el moment de formalitzar-ne una altra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.