Llibres d'autors santcugatencs, a les paradetes de Sant Jordi


Temes relacionats

Ja es pot trobar a les llibreries l'últim llibre d'Àngel Comas sobre el cinema americà dels 70 (10/abr/09)

La il·lustradora Marta Balaguer rep el Premi de la Crítica Serra d'Or pel llibre 'Vet aquí un pèl' ( 7/abr/09)

Abderrahman Ait explica la seva història en un llibre (27/mar/09)

Avui arriba a les llibreries 'Set dones i un home sol' de Víctor Alexandre (26/feb/09)

Recoder presenta l'obra 'La llibertat com a resposta' al Centre de Premsa de Barcelona (24/feb/09)

El santcugatenc Carles Casajuana, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull (29/gen/09)

El Tàpies escriptor, protagonista de l'últim llibre de Sam Abrams (13/des/08)


  • Comparteix:

Paradetes de roses i llibres a la plaça Octavià la diada de Sant Jordi

Paradetes de roses i llibres a la plaça Octavià la diada de Sant Jordi

Les obres d'escriptors de la nostra ciutat també són protagonistes de la diada de Sant Jordi a tot Catalunya. Les premiades 'Set dones i un home sol' de Víctor Alexandre i 'L'últim home que parlava català' de Carles Casajuana, i la història personal de l'atleta paralímpic Abdel Ait són algunes de les obres amb segell santcugatenc que ompliran les paradetes.

L'oferta de llibres d'autors santcugatencs és diversa enguany. La novel·la 'Set dones i un home sol' de Víctor Alexandre s'endinsa a l'univers femení i parla essencialment de la complexitat de les relacions sentimentals entre homes i dones. Aquest llibre, editat per Proa, ha guanyat el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. Un mes i mig després de la presentació del llibre, ja ha publicat la 2a edició.

Alexandre ha mostrat la seva satisfacció per la bona rebuda del llibre.

Víctor Alexandre

És molt gratificant veure que les persones s'identifiquen amb els personatges, que s'ho han passat bé, que se l'han acabat en dos o tres dies, que no podien parar de llegir. Això per un autor és meravellós.



La novel·la 'L'últim home que parlava català', de l'escriptor santcugatenc i ambaixador de l'Estat espanyol al Regne Unit, Carles Casajuana, és un altre dels plats forts. L'obra ha rebut el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull d'enguany. El llibre narra la història d'un escriptor que resisteix un mòbing immobiliari mentre intenta acabar una obra sobre l'últim parlant en llengua catalana.

Casajuana ha explicat que és una novel·la sobre el valor de la literatura catalana.

Carles Casajuana

És una novel·la sobre el valor de la literatura, sobre el bilingüisme i sobre la llengua i la cultura de Catalunya.


La història de l'atleta paralímpic resident a Sant Cugat, Abdel Ait, queda resumida en el llibre 'El ángel del ala partida'. L'obra, editat per Manuel Franco, parla de l'afany de superació personal d'Abdel Ait, qui ha guanyat dues medalles als Jocs Paralímpics de Pequín.

Per la seva banda, l'aposta del crític i historiador local Àngel Comas és 'Los fabulosos años del New Hollywood'. Aquest llibre, publicat per l'editorial de Madrid T&B, recull el testimoni del cinema nord-americà dels anys 70, que va canviar la indústria de Hollywood.

Comas explica per què ha triat el cinema nord-americà dels 70 per protagonitzar el llibre.

Àngel Comas

Van ser uns anys de canvi i de revolució. Des de finals dels 70 el cinema nord-americà ha començat a anar de baixa.




Amb motiu del 85è aniversari d'Antoni Tàpies, s'edita el llibre 'Tàpies escriu' amb introducció de l'escriptor santcugatenc Sam Abrams. L'autor també ha seleccionat els textos dels diferents llibres de Tàpies. El recull inclou sis estampes de diferents artistes, entre ells el fotògraf santcugatenc Pere Formiguera.

Agustí Guerrero signa el recull de contes, cançons i altres divagacions 'Ves per on'. Els temes de les peces són diversos, des de la violència de gènere fins a l'amor en sentit positiu i negatiu, però tots tenen en comú un desenllaç inesperat.

La proposta de l'historiador Ferran Aisa, 'Mestres, renovació i avantguarda pedagògica a Catalunya', analitza la història de l'educació catalana, sobretot la de l'inici del segle XX i la de l'època de la República.

La nova aposta de l'economista Arcadi Oliveres és '¡En qué mundo vivimos! Infórmate, piensa y actúa'. El llibre fa una crítica de la informació que proporcionen els mitjans de comunicació i planteja les seves solucions al respecte.

Oliveres ha resumit el contingut de la seva obra.

Arcadi Oliveres

Primer fa una crítica severa de la informació que ens enganya a tots nosaltres i després intenta explicar els quatre o cinc problemes més importants.


'Vet aquí un pèl', il·lustrat per la santcugatenca Marta Balaguer i escrit per Maria Àngels Miquel, és una de les propostes infantils. El llibre, guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d'Or de Literatura infantil d'enguany, narra la història d'un pèl de la crinera d'un cavall del Pirineu que volta pel món.

Finalment, el nou llibre de l'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, també serà una dels obres destacades de la diada de Sant Jordi. Sota el títol de 'La llibertat com a resposta', Recoder parla de la seva trajectòria política i personal, i insisteix en el seu sentit de la justícia i el seu sentiment patriòtic. Recoder signarà exemplars del seu llibre a diverses paradetes de la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.