'Aquesta és la qüestió' ret homenatge als actors en un muntatge estrenat 13 enrere al Teatre la Unió


  • Comparteix:

'Aquesta és la qüestió' ha portat aquest divendres al vespre la metateatralitat damunt l'escenari del Teatre la Unió. El seu director, Guillermo Ayesa, ha reescrit aquesta obra 13 anys després de la seva estrena al mateix teatre.

'Aquesta és la qüestió' es va poder veure al Club Natació Sant Cugat fa dues setmanes, però no ha estat fins aquest divendres que l'obra ha pogut pujar al mateix escenari que la va acollir l'any 1996. L'espectacle, una adaptació teatral de la pel·lícula d'Ernst Lubitsch 'To be or no to be', és una comèdia en forma de farsa que amaga un missatge al darrere, el del mateix teatre.

El director santcugatenc, Guillermo Ayesa, explica un dels trets més característics de l'obra.

Guillermo Ayesa

Per mí l'obra és un homenatge als actors, tan si són de cinema com a la pel·lícula orginal, o són de teatre. És un homenatge als actors que surten i donen la cara davant el públic


Damunt l'escenari, 19 actors santcugatencs han donat vida a aquesta adaptació teatral que ha substituït la Polònia nazi de la Segona Guerra Mundial per la Catalunya actual. Tot i que aquesta versió de l'obra ha incorporat molts canvis respecte a la primera estrena, dos dels actors, Joan Fàbregas i Josep Maria Canas, han tornat a estar entre el repartiment.

Dos dels protagonistes de l'obra expliquen com ha estat el procés de creació i destaquen el caràcter dels seus personatges.

Actors de l'obra

El procés ha estat llarg. / El meu personatge és un tipus de personatge que es creu important però en realitat és un desgraciat.


Unes 150 persones han pogut gaudir d'aquest muntatge que es representarà a diferents llocs de la nostra ciutat.


















  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.