La Casa de Cultura acull el Supermercat de Revistes en català


  • Comparteix:

La periodista Vanesa Hernández va llegir en l'acte d'inauguració del Supermercat de Revistes un comunicat dels informadors locals a favor de la llibertat d'expressió

La periodista Vanesa Hernández va llegir en l'acte d'inauguració del Supermercat de Revistes un comunicat dels informadors locals a favor de la llibertat d'expressió

Els mitjans de comunicació han de jugar un paper central en la normalització lingüística i cultural de Catalunya. Amb aquest objectiu, la Casa de Cultura ha acollit aquest cap de setmana el Supermercat de Revistes en Català. La mostra ha permès als visitants conèixer de prop més d'un centenar de publicacions en llengua catalana.

El Supermercat és una iniciativa de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, que aplega revistes i diaris amb una tirada d'uns 750.000 exemplars mensuals i dos milions i mig de lectors. El president de l'APPEC, Francesc de Dalmases, explica per què enguany han escollit Sant Cugat com a seu d'aquest quiosc itinerant.

Francesc de Dalmases

Sant Cugat ha aconseguit buscar les seves arrels per impulsar el seu futur


El Supermercat de Revistes ha donat a conèixer als santcugatencs l'àmplia oferta de publicacions en català, que va des de les revistes especialitzades fins a publicacions tan arrelades com Cavall Fort. Segons el secretari general de Presidència de la Generalitat, Carles Duarte, la tasca aglutinadora de l'APPEC serveix per potenciar la difícil tasca de normalització del català.

Carles Duarte

L'APPEC treballa a contracorrent per potenciar la normalització cultural de Catalunya


L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha destacat el paper dels mitjans de comunicació en català per normalitzar el país.

Lluís Recoder

Perquè un país sigui normal calen mitjans de comunicació en la seva llengua pròpia


Coincidint amb la inauguració de la mostra, l'Associació de Periodistes de Sant Cugat ha fet públic un manifest titulat "Carta oberta a la democràcia" on es denuncien les ingerències del poder polític en els mitjans de comunicació, en especial arran del tancament d'Egunkaria.
La mostra de publicacions en català ha coincidit amb la commemoració del segon aniversari de la mort del periodista santcugatenc Ramon Barnils, que es va caracteritzar pel seu esperit lliure i crític amb els poders.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.