Dos instituts santcugatencs canten amb corals de tot Catalunya al Palau Sant Jordi


  • Comparteix:

Instal·lacions de l'IES Leonardo da Vinci

Instal·lacions de l'IES Leonardo da Vinci

L'IES Leonardo da Vinci i l'IES Joaquima Pla i Farreras participen avui a la 15a Trobada de Corals d'Educació Secundària. Els cantaires santcugatencs interpretaran dues cançons al Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius i a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona respectivament. Després, sobre el punt del migdia, els santcugatencs es reuniran amb prop de 4.000 alumnes de corals de tot Catalunya al Palau Sant Jordi per protagonitzar un concert conjunt. Aquesta 15a edició tindrà rècord de participació, superant el centenar de centres assistents.

El centre Joaquima Pla i Farreras participarà amb un total de 36 alumnes repartits entre la coral i el grup instrumental que acompanyarà les veus. El concert individual tindrà lloc a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona amb la interpretació d'una cançó popular sudafricana, 'Siyahamba', i el cèlebre 'Que tinguem sort' del cantautor català Lluís Llach.

La coordinadora de l'activitat a l'institut, Cristina Puig, explica per què és important que els alumnes santcugatencs participin en aquesta trobada.

Cristina Puig

És una activitat molt bonica i enriquidora en l'àmbit personal i musical ja que tenen la possibilitat de cantar en un espai gran i amb prop de 4.000 cantaires més.


D'altra banda, l'IES Leonardo da Vinci participarà amb 26 alumnes de 2n d'ESO. En el seu cas, el Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius serà l'espai on faran l'actuació individual. Les cançons que han escollit per a l'ocasió són l'adaptació del tema dels Beathles 'El boig del turó' i la cançó tradicional catalana 'El ball de Sant Ferriol'.

El professor de música del centre, Josep Maria Fradera, destaca l'actuació final conjunta al Palau Sant Jordi.

Josep Maria Fraderas

Els nois veuran que l'activitat és compartida per tanta gent i més avui en dia, que els nens valoren més les coses mecanitzades que les artístiques.






El conseller d'Educació, Ernest Maragall, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, presidiran el concert conjunt al Palau Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.