El Parlament espanyol garanteix la continuïtat de les festes amb foc i pirotècnia


Temes relacionats

La CUP aposta per la cultura del foc i demana més implicació de la ciutat per promoure aquestes tradicions (19/feb/09)

Suport unànime de Sant Cugat a les tradicions culturals basades en el foc (16/feb/09)

Els Diables veuen amb preocupació l'aplicació de la directiva europea de pirotècnica ( 8/feb/09)


  • Comparteix:

Una de les actuacions dels Diables de Sant Cugat

Una de les actuacions dels Diables de Sant Cugat

El Congrés dels Diputats de Madrid ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei que protegeix les tradicions relacionades amb el foc i la pirotècnia, que fins ara estaven amenaçades per una nova normativa europea sobre seguretat. Segons el text, les comunitats autònomes seran a partir d'ara les encarregades de regular les festes d'especial rellevància.

La tradició dels correfocs, els diables i festes com la Patum de Berga i la revetlla de Sant Joan estaven en perill a causa d'una directiva europea relativa a la fabricació, emmagatzematge i ús professional o recreatiu del material pirotècnic.

El ple municipal del mes de març ja havia aprovat una moció on tots els grups demanaven al govern espanyol que establís mesures legislatives oportunes per tal de preservar aquests elements festius de la cultura popular amb una regulació específica de l'ús dels materials pirotècnics.

Ara, amb aquesta proposició no de llei aprovada a Madrid la responsabilitat de regular aquestes festes passa a ser de les comunitats autònomes, per la qual cosa la Generalitat s'haurà d'encarregar de redactar la normativa corresponent.

Unes 500 entitats es van donar cita recentment a Berga per defensar l'ús de la pirotècnia en les festes populars i tradicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.