Albert Balasch guanya el premi Gabriel Ferrater amb l'obra 'La caça de l'home'


  • Comparteix:

El poeta barceloní Albert Balasch ha guanyat el 8è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, un dels més ben dotats en llengua catalana, que s'ha lliurat aquest dijous en el marc de la quarta Nit Literària de Sant Cugat per l'obra 'La caça de l'home'. Balasch, de 38 anys, veurà publicat el seu poemari a la tardor per Edicions 62, que coorganitza el certamen conjuntament amb l'Ajuntament i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater.

Albert Balasch té sis poemaris publicats des de l'any 1999. L'últim, autoeditat, és un CD que porta per títol 'Hans Laguna i Albert Balasch fan dissabte'.

En el moment de rebre el premi, Balasch ha mostrat el seu contentament tot i que ha explicat que no creu que marqui un punt d'inflexió a la seva carrera. El premiat ha destacat que està satisfet sobretot per la gent que estima i ha dedicat el guardó a la seva mare i a la seva dona.

Albert Balasch

La il·lusió és enorme i que porti el nom de Ferrater és meravellós.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha posat èmfasi en les diverses iniciatives literàries que acull la ciutat i ha aprofitat per tornar a demanar que Sant Cugat sigui la seu permanent de la Setmana del Llibre en Català.

Lluís Recoder

És una ciutat que omple el calendari de manifestacions culturals. Estaríem encantats de poder ser la seu permanent de la Setmana del Llibre.


El director d'Edicions 62, Fèlix Riera, ha destacat la vinculació de la ciutat amb la cultura i ha posat el grup editorial a la disposició de Sant Cugat per tirar endavant iniciatives literàries. A més, Riera ha explicat el significat del Premi Gabriel Ferrater.

Fèlix Riera

Per nosaltres el guardó marca la qualitat, l'excel·lència i l'intent de fer més forta la nostra cultura.


El jurat estava format per Xavier Folch, Imma Monsó, Marta Pessarrodona, Francesc Garriga i Jordi Cornudella. El premi, dotat amb 7.250 euros, ha rebut 66 originals.

El lliurament del premi poètic s'ha fet coincidir per primera vegada amb la Nit Literària de Sant Cugat, que organitza Òmnium Cultural, i que ha comptat amb la presència de més d'una vintena d'escriptors de la nostra ciutat i de prop de 200 persones. El santcugatenc Victor Alexandre ha estat l'encarregat de dur a terme el pròleg literari de la cita, on ha reivindicat una major autoestima de la literatura catalana.

Joan Berlanga ha posat veu als versos del mateix Balasch i del propi Gabriel Ferrater en una nit que ha homenatjat també tres socis d'Òmnium dels anys 1971 i 1972. El president de l'entitat a Sant Cugat, Joan Franquesa, i el vicepresident d'Òmnium, Vicent Sanchis, han acompanyat la vetllada, plena de referències blaugranes, que ha fet una crida a la promoció de la identitat catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.