La mesquita de Sant Cugat dóna a conèixer les seves activitats en una jornada de portes obertes


  • Comparteix:

La mesquita de Sant Cugat, situada al carrer Montserrat, ha donat a conèixer les seves activitats en una jornada de portes obertes aquest dissabte. L'objectiu de la iniciativa és mostrar la cultura i els costums musulmans als santcugatencs i fomentar la convivència entre els ciutadans. Aquest dissabte totes les mesquites de Catalunya han obert les seves portes en una activitat organitzada pel Consell Islàmic Cultural de Catalunya i les Comunitats Musulmanes de Catalunya.

Durant la jornada, els ciutadans musulmans han compartit la seva cultura i els seus valors amb totes aquelles persones que accedien per primer cop a la mesquita. L'edifici, que obre les portes a tots els ciutadans per segon cop, ha convidat els assistents a degustar te i pastes àrabs.

El secretari de la mesquita, Nacer Daoudi, explica quines són les funcions principals de la institució.

Nacer Daoudi

La mesquita és un lloc per fer la missa i aprendre la cultura àrab, però també per educar la gent musulmana per la convivència amb els veïns de la ciutat.


Amb aquesta iniciativa, la mesquita vol donar-se a conèixer i apropar la cultura musulmana a la comunitat santcugatenca. La mesquita realitza cursos d'àrab per a nens i nenes dos dies a la setmana i compta amb una cinquantena d'alumnes.


Els participants de la jornada, que no han passat de la trentena, han opinat sobre aquesta iniciativa.

Assistents

Contribueix a conèixer la mesquita més. / Llàstima que no hi hagi dones per un tema cultural ni més gent de la societat acollidora. / Que la gent sàpiga que hi ha una mesquita a Sant Cugat. / Han de ser ciutadants de primera.




La comunitat islàmica de Sant Cugat disposa de local des de fa ja 10 anys on fan els rituals religiosos a banda d'altres activitats de caràcter cultural.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.