La mesquita de Sant Cugat dóna a conèixer les seves activitats en una jornada de portes obertes

Cultura

Publicat el 16/mai/09 per Núria Juanico

La mesquita de Sant Cugat, situada al carrer Montserrat, ha donat a conèixer les seves activitats en una jornada de portes obertes aquest dissabte. L'objectiu de la iniciativa és mostrar la cultura i els costums musulmans als santcugatencs i fomentar la convivència entre els ciutadans. Aquest dissabte totes les mesquites de Catalunya han obert les seves portes en una activitat organitzada pel Consell Islàmic Cultural de Catalunya i les Comunitats Musulmanes de Catalunya.

Durant la jornada, els ciutadans musulmans han compartit la seva cultura i els seus valors amb totes aquelles persones que accedien per primer cop a la mesquita. L'edifici, que obre les portes a tots els ciutadans per segon cop, ha convidat els assistents a degustar te i pastes àrabs.

El secretari de la mesquita, Nacer Daoudi, explica quines són les funcions principals de la institució.

Nacer Daoudi

La mesquita és un lloc per fer la missa i aprendre la cultura àrab, però també per educar la gent musulmana per la convivència amb els veïns de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquesta iniciativa, la mesquita vol donar-se a conèixer i apropar la cultura musulmana a la comunitat santcugatenca. La mesquita realitza cursos d'àrab per a nens i nenes dos dies a la setmana i compta amb una cinquantena d'alumnes.


Els participants de la jornada, que no han passat de la trentena, han opinat sobre aquesta iniciativa.

Assistents

Contribueix a conèixer la mesquita més. / Llàstima que no hi hagi dones per un tema cultural ni més gent de la societat acollidora. / Que la gent sàpiga que hi ha una mesquita a Sant Cugat. / Han de ser ciutadants de primera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La comunitat islàmica de Sant Cugat disposa de local des de fa ja 10 anys on fan els rituals religiosos a banda d'altres activitats de caràcter cultural.