La proximitat amb Barcelona i el futbol redueixen la participació del públic a la Nit dels Museus i les Galeries


  • Comparteix:

El futbol i l'èxit que la Nit dels Museus i les Galeries ha tingut a Barcelona han fet minvar l'afluència de santcugatencs en aquesta proposta cultural a Sant Cugat. El Museu de Sant Cugat i les cinc galeries de la ciutat integrades a l'Associació (Art) Catalunya han obert les seves portes fins a mitjanit amb una afluència mitjana de 40 visites a cada espai.

Sant Cugat és l'únic municipi que, juntament amb Barcelona, s'ha exposat a la prova pilot de rebre la visita dels socis del Club de Cultura de tv3 (3C) tot i que l'assistència dels participants a la nostra ciutat ha estat escassa.

L'activitat amb més èxit de la Nit dels Museus i les Galeries ha estat el concert de la cèlebre violinista Ala Voronkova a la galeria OdóArt, espai on estaven exposats un conjunt de quadres inspirats en l'artista russa.

Alguns dels visitants valoren aquesta iniciativa que enguany ha arribat a 120 espais a Catalunya i a més de 2000 al conjunt d'Europa.

Visitants

Em sembla molt bé perquè a vegades es difícil que les galeries arribin al públic que li interessa. / Em sembla una iniciativa molt bona. / És necessari i hauria de fer-se més vegades l'any.


Els responsables del Museu i les galeries Canals Galeria d'art, la Galeria, OdóArt, Pou d'Art i la Sala Rusiñol també estan satisfets amb aquesta jornada nocturna de portes obertes tot i que la majoria han trobat a faltar una major afluència de públic.

Galeristes

És una manera de parar el ritme frenètic. / És una forma diferent, original i atractiva de mostrar l'art. / Sant Cugat és un dels punts importants artísticament del país. / La iniciativa és molt bona.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, reconeix els problemes que ha tingut la Nit de Museus i Galeries a la ciutat.


Xavier Escura

L'Assistència de públic a la Nit dels Museus i les Galeries no és per tirar coets. Nosaltres però, hem intentat que no faci mal a la proposta ja consolidada a Sant Cugat, la Nit de l'Art.



La Nit dels Museus i les Galeries és un dels actes emmarcats dins la Quinzena de l'Art de Sant Cugat.





  • Comparteix:

COMENTARIS

A vere si d'un cop us puseu d'acord

Maria. Enviat el 18/mai/09


M'ha semblat una iniciativa preciosa.Per mi va ser màgica,conjuntar la nit amb l'art. Cert és que no eren molts,eren un grup reduït i íntim en la ruta per les galeries però ens van mimar força i vam ser exquisidament tractats en totes les galeries.Fanàstica la passió dels galeristes al parlar de l'obra exposada.Impagable les xerrades amb els autors,emocionant sentir-los parlar de les seves obres. Gràcies a la guía,una excel.lent professional. Tant de debó hi hagin més iniciatives i més sovint.

maribel. Enviat el 18/mai/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.