L'Ajuntament convoca una nova edició del concurs de receptes de cuina en català


  • Comparteix:

L'Ajuntament torna a convocar els concurs de receptes de cuina escrites en català però enguany es dóna especial prevalença a les receptes de plats típics de països d'arreu del món. El concurs, que s'organitza amb el Consorci per la Normalització Lingüística, pretén reforçar l'ús del català als mercats.

Bones dosis d'enginy i coneixements de cuina internacional són dos dels ingredients necessaris per cuinar una bona recepta en català i endur-se algun dels vals de compra de premi. Enguany, el jurat no es fixarà només en la recepta, sinó que els seleccionats hauran, a més, després de cuinar el plat, i per primera vegada es valorarà també l'exquisidesa dels ingredients. Lluïsa Gallego, responsable del Centre de Normalització explica que es prioritzarà el paladar per damunt de l'ortografia:

Lluïsa Gallego

Aquesta vegada emplacen els participants no només a presentar la recepta escrita sinó a presentar també el plat de la recepta


Fa dos anys, la convocatòria, que es fa als Mercats Municipals, va aconseguir la participació de 141 persones i 210 receptes. Els participants poden presentar un màxim de 3 originals per persona. Segons Lluïsa Gallego, l'objectiu és que el català sigui la llengua de relació als Mercats:

Lluïsa Gallego

Hem d'imposar una mica l'ús del català en la relació de les persones


El termini de presentació dels treballs acaba el 31 de març, tot i que els organitzadors han anunciat que fins una setmana després admetran originals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.