Raül Esteve immortalitza els músics més importants del jazz llatí i el flamenc jazz


  • Comparteix:

Una de les fotografies de raül Esteve de la mostra

Una de les fotografies de raül Esteve de la mostra

La Biblioteca del Mil·lenari acull des d'aquest dilluns i fins el dia 25 una mostra fotogràfica sobre jazz llatí del fotògraf Raül Esteve. Sota el títol 'Tacte llatí. Exposició fotogràfica sobre el món del jazz llatí', l'Obra Social Caixa de Sabadell recull un seguit de peces que són testimoni de l'evolució fins a l'actualitat del jazz llatí i el jazz fusió.

L'exposició mostra l'evolució del jazz des dels seus orígens a Nova Orleans i com ha anat integrant nous ritmes i estructures musicals de diferents cultures que l'han integrat. En aquest sentit, les influències hispanes hi són molt presents, amb les aportacions dels portoriquenys de Nova York, els cubans i els brasilers, entre d'altres. Els detalls en les expressions dels músics mentre toquen és l'objectiu principal que ha buscat el fotògraf.

El fotògraf Raül Esteve explica l'essència de la seva exposició sobre el jazz llatí.

Raül Esteve

La relació entre els músics més importants del jazz llatí que tot i que tenen nacionalitats diferents, creen una xarxa que els relaciona per un concert o per fer un disc.



La quarantena de fotografies exposades van acompanyades d'un peu de foto que descriu una breu biografia de l'artista, escrita segons les sensacions del mateix Raül Esteve.


La mostra inclou figures de diferents registres com Gato Barbieri, Bebo Valdés, Chucho Valdés, Ibrahim Ferrer, Michel Camilo, Paquito D'Rivera, Adrian Iaies, Paco de Lucía, Diego Cigala i Tomatito, entre molts d'altres. Tots ells aporten al jazz els estils musicals dels seus llocs de procedència, convertint el jazz llatí en el gènere de fusió musical per excel·lència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.