Una exposició mostra a l'ANC els arxiu gràfics de la revolta del juliol i agost de 1909


  • Comparteix:

Imatge de la mostra que es podrà veure fins el 9 d'octubre

Imatge de la mostra que es podrà veure fins el 9 d'octubre

L'exposició 'Memòria gràfica d'una revolta: la Setmana Tràgica a Catalunya. Juliol - Agost 1909' s'ha inaugurat aquest divendres al vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La inauguració ha comptat amb la presencia del subdirector general d'arxius de la Generalitat, Ramon Alberch. La mostra forma part de la Setmana dels Arxius que s'allargarà fins diumenge.

La Setmana Tràgica de 1909 és una revolta popular a Barcelona durant el juliol i agost de l'estiu de 1909 per protestar contra el reclutament de joves catalans per lluitar a la Guerra del Marroc.

L'exposició mostra l'extens arxiu gràfic sobre els esdeveniments d'aquells mesos. Ho explica el subdirector general d'arxius de la Generalitat, Ramon Alberch.

Ramon Alberch

Es tracta d'un fenomen que va passar fa 100 anys, es van cremar convents i esglèsies. Ara gràcies a la fotografia podem mostrar-ne les imatges.


La mostra es podrà veure al vestívol de l'ANC fins el 9 d'octubre.

La inauguració ha anat precedida d'un concert a càrrec de la soprano Isabel Ricciardi di Gasdesi i el pianista Joan Vila Jover.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.