Els santcugatencs podran gaudir de quatre òperes del Liceu a temps real des de l'Escola Municipal de Música

Cultura

Publicat el 16/jun/09 per Mar Castro

L'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels acollirà un any més les propostes operístiques del Liceu de manera gratuïta i a temps real. L'òpera 'El Trovador' de Verdi donarà el tret de sortida, al desembre, a la nova programació artística de l'Anella Cultural. Sant Cugat és una de les vuit ciutats catalanes que forma part d'aquesta iniciativa que té l'objectiu d'apropar les grans òperes del Liceu a la ciutadania a través de les noves tecnologies.

A l'abril, la música de Mozart envairà l'equipament cultural. 'La dama de piques' de Txaikovski i 'La doña Francisquita', de producció madrilenya, seran les propostes pel juliol.

El tinent d'alcalde de Cultura i president de torn de l'Anella Cultural, Xavier Escura, ha explicat a Cugat.cat quina és la principal novetat d'aquesta nova edició.

Xavier Escura

S'ha obert la possibilitat que els propis socis puguin triar quines obres voldrien portar a les nostres ciutats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Escura ha explicat que, tot i que aquesta temporada es continuarà fent a l'escola municipal de música, l'objectiu és poder-ho portar en un futur al Teatre-Auditori.

Xavier Escura

Fins ara s'ha fet a l'Aula Magna l'Escola de Música però l'objectiu és portar-ho en un futur no llunyà al Teate-Auditori.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte Anella Cultural es va implantar a finals de l'any passat a la nostra ciutat. La iniciativa de Transversal Xarxa d'Activitats Culturals pretén que diferents localitats de Catalunya estiguin connectades culturalment entre si a través de la xarxa. D'aquesta manera, l'Anella Cultural permetrà als santcugatencs compartir continguts amb altres localitats i gaudir d'activitats que s'estiguin portant a terme en directe a quilòmetres de distància.

Actualment, l'Anella Cultural connecta els centres culturals de vuit municipis catalans que són, a part de Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Reus, Lleida, Girona, Mataró, Granollers i Olot. A més d'aquestes poblacions, grans ciutats de l'Estat espanyol, com Sant Sebastià, Gijon i València, i entitats de creació cultural com Hangar o Fundació Digitalent han mostrat interès per afegir-se al projecte.