L'Ajuntament construirà una Biblioteca Central a Mira-sol que funcionarà la tardor del 2005


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder, la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, i la directora del Centre Cultural, Àngels Seix, a l'acte de presentació de la nova biblioteca

L'alcalde Lluís Recoder, la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, i la directora del Centre Cultural, Àngels Seix, a l'acte de presentació de la nova biblioteca

Sant Cugat tindrà una Biblioteca Central de 4.200 metres quadrats, ubicada a Mira-sol, la tardor del 2005. Aquesta biblioteca es complementarà amb dues biblioteques més de barri i punts d'accés a tots els districtes. Aquests nous equipaments es construiran en cumpliment de l'estudi encarregat a la Diputació i que els socialistes s'han volgut apropiar, segons l'alcalde, de manera, inadmissible i deslleial.

La Biblioteca Central, que tindrà un cost d'uns 5 milions d'euros, s'ubicarà al Bell Indret, al costat de l'estació del Ferrocarrils de la Generalitat de Mira-sol i començarà a funcionar d'aquí a dos anys amb un fons documental de 50 mil volums però amb l'objectiu d'arribar als 100 mil. Està concebuda com una plataforma d'accés a la cultura i, en aquest sentit, tindrà punts d'accés a internet, viatgeteca, punts d'escolta de disc-compacte i espais complementaris com sales d'estudi i un bar-resturant. Es calcula que quan estigui a ple rendiment donarà servei a uns 40 mil ususaris.

Segons l'alcalde, la voluntat és que Sant Cugat sigui una ciutat capdavanetera pel que fa a la dotació de biblioteques i que públics de totes les edats puguin trobar la informació i la documentació adient a les seves necessitats:

Lluís Recoder

Volem que les nostres biblioteques siguin capdaventeres i que siguin un accés a la cultura per gent de totes les edats


Aquest gran equipament es complementarà amb dues biblioteques més de barri que donaran servei a unes 35 mil persones més i que tenen com a objectiu apropar la informació al ciutadà. Una d'aquestes biblioteques seria la del Mil·lenari, i una altra es construirà al barri de Vullpelleres, a l'entorn de la futura estació de Ferrocarrils. És previst que aquesta segona biblioteca entri en funcionament en l'horitzó del 2008.

Curiosament, aquest Pla de Biblioteques, que va encarregar l'Ajuntament a la Diputació, coincideix, fil per randa, amb les propostes socialistes en matèria de Biblioteques. Segons Lluís Recoder els socialistes s'han apropiat, de manera deslleial, d'un projecte de ciutat:

Lluís Recoder

Vaig mostrar l'enuig de l'Ajuntament perquè el PSC s'ha copait un pla institucional, de tot els consistori, i ells en feien una apropiació partidista


Per tal de consolidar la descentarlització del servei bibliotecari, es mantindran els punts d'accés als distrisctes de Les Planes, La Floresta i se n'obrirà un, properament, a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.