Oberta al Palau Moja de Barcelona la capella ardent de Porcel


Temes relacionats

Mor l'escriptor i periodista resident a Valldoreix Baltasar Porcel ( 2/jul/09)

Recoder: 'Porcel va arrelar-se a Sant Cugat, tot i néixer a Mallorca' ( 2/jul/09)

Els escriptors santcugatencs lamenten la mort de Baltasar Porcel ( 2/jul/09)


  • Comparteix:

Palau Moja, al carrer de Portaferrissa

Palau Moja, al carrer de Portaferrissa

El Palau Moja acull avui la capella ardent de Baltasar Porcel que estarà oberta fins a les set de la tarda al carrer de Portaferrissa, a Barcelona. L'enterrament serà dissabte a Andratx, població natal de Porcel, un acte que comptarà amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder. Al municipi mallorquís'ha celebrat aquest dijous un ple extraordinari on s'han llegit fragments de diverses obres de l'autor mallorquí.

Porcel, escriptor fonamental de la literatura catalana, és autor d'una extensa obra, en la qual destaquen les seves novel·les 'Cavalls cap a la fosca', 'Les primaveres i les tardors', 'El cor del senglar' i 'L'Emperador o l'ull del vent'. També ha publicat llibres de viatges, assajos, entrevistes i fins i tot peces teatrals. La seva trajectòria està farcida de reconeixements com el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la Ploma d'Or de Periodisme i la Medalla d'Or al Mèrit Artístic que concedeix l'Ajuntament de Barcelona.

La ciutat de Sant Cugat, on residia Porcel, ha mostrat el seu dol de la mà de l'alcalde. Lluís Recoder ha destacat la projecció universal de la seva obra i el seu arrelament a la ciutat. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que Porcel va ser pregoner de Festa Major de l'any 2000, va participar en la darrera edició de la Setmana del Llibre, celebrada a Sant Cugat, i va pronunciar el discurs de la Nit Literària d'Òmnium Cultural fa dos anys.

El món literari santcugatenc també s'ha sumat al dol per la desaparició de Porcel. La poetessa Marta Pessarrodona, amiga personal de l'autor mallorquí, ha lamentat el seu traspàs i ha destacat la seva qualitat com a narrador. El periodista i escriptor Víctor Alexandre també n'ha destacat la qualitat de la seva obra que, segons el seu parer, l'hauria fet mereixedor d'optar al premi Nobel de literatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.