Maria Rosa Ribas i Laura Garcia, guanyadores del primer Concurs de Dones Compositores


  • Comparteix:

El Concurs de la Dona Compositora Ciutat de Sant Cugat distingeix en la seva primera edició a Maria Rosa Ribas per una composició basada en 12 haikús japonesos. L'alt nivell d'aquesta primera convocatòria ha obligat el jurat a concedir un accèssit a Laura García i la peça 'Los ángeles de la prisa'. Totes dues composicions s'han interpretat per primer cop davant el públic en un recital de cant i piano dedicat a dones compositores catalanes dels segles XX i XXI.

Sota un marc incomparable com és el claustre del Monestir i enmarcat en el cicle musical 'Nits al Claustre', el públic ha pogut sentir aquest divendres i per primer cop les dues peces premiades. La guanyadora i l'accèssit han compartit programa amb altres compositores catalanes com Lluïsa Denís, Narcisa Freixas i Isabel Güell, totes elles interpretades per la soprano Maria Teresa Garrigosa.

La promotora del certamen, Carme Talleda, valora aquesta primera edició del concurs, que ha comptat amb vuit participants.

Carme Talleda

No van ser moltes participants, però sí de molta qualitat. Va ser difícil pel nivell, però quan el jurat s'hi va posar els premis van ser unànims.


Els bons resultats d'aquesta primera convocatoria animen Talleda a repetir l'experiència, tot i que la seva periodicitat encara està per concretar. Es tracta d'una aposta de la qual el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que comptarà amb el suport de l'Ajuntament.

Xavier Escura

Sense cap mena de dubte. Ha anat molt bé i val la pena seguir donant suport a aquesta iniciativa.


El 'Recital de cant i piano: dones compositores catalanes dels segles XX i XXI' dóna pas a una nova cita dins el cicle 'Nits al Claustre' que s'allargarà fins al setembre. La següent proposta serà el proper divendres amb 'Trio de No, Abrahamian i Barrera', un trio de flauta, viola i arpa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.