'Sopranos' lluita contra la leucèmia i recorda la figura d'Anna Maria Gil


  • Comparteix:

El concert solidari 'Sopranos' ha omplert aquest diumenge a la tarda el Teatre-Auditori en memòria de la cantant santcugatenca Anna Maria Gil, desapareguda a causa de la leucèmia. Un total de cinc sopranos, set mezzosopranos i tres corals, una d'elles infantil, han estat les protagonistes de la iniciativa. Els beneficis de l'actuació aniran destinats a la fundació Josep Carreras, dedicada a la investigació i eradicar d'aquest tipus de càncer.

L'òpera s'ha convertit aquest cap de setmana en un mitjà de lluita contra la leucèmia. Sota el nom de 'Sopranos', Joan Carles Alayo, vidu de l'homenatjada, la cantant mezzosoprano Francesca Roig i Camerata Sant Cugat han organitzat un memorial a Anna Maria Gil, membre de la darrera agrupació, en benefici de la fundació contra la leucèmia Josep Carreras.

Un dels organitzadors de 'Sopranos', Joan Carles Alayo, explica els objectius de l'espectacle.

Joan Carles Alayo

El principal objectiu és treballar per una causa concreta i defensar-la juntament amb tots els artistes que pugen a l'escenari.



El Teatre-Auditori ha estat l'escenari de l'actuació de sopranos i mezzosopranos locals, com Alba Rosa Forasté i Mariona Benet, i internacionals, com la romanesa Diana Tugui i la japonesa Yasuko Sato. El toc musical ha anat a càrrec de Camerata Sant Cugat, la coral Polifònica de Vilafranca del Penedès, el cor infantil de l'Escola Nabí de Vallvidrera, centre on Anna Maria Gil impartia classes, i l'Orquestra I Dilettanti.

La mezzosoprano Francesca Roig, explica els motius que han fet que hi participés en aquest projecte.

Francesca Roig

Em va moure el fet que el concert fos en benefici de la fundació Josep Carreras, però el fet que fos en memòria d'Anna Maria Gil va fer que em comprometés sense dubtar-ho.



El repertori del concert ha recorregut des d'àries fins a dues obres per a orquestra composades per al memorial. 'Sopranos' ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde de cultura, Xavier Escura.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.