L'Any del Mil·lenari bat rècords de participació i projecta el Monestir arreu de Catalunya


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, han repassat en roda de premsa les activitats de l'Any del Mil·lenari

L'alcalde Recoder i la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, han repassat en roda de premsa les activitats de l'Any del Mil·lenari

L'Any del Mil·lenari ha aconseguit batre rècords de participació i bolcar la ciutadania en la celebració de les més de cent activitats programades dins la commemoració de la concessió de la butlla papal. L'alcalde s'ha mostrat orgullós que el Monestir hagi quedat, per sempre més, en el record i la retina de milions de catalans.

Les Campanades de Cap d'Any, la Fira Medieval, el Monestir dels Infants i l'acte de Cloenda de Comediants han estat les activitats més participatives de l'Any del Mil·lenari. Són, però, només quatre de les més de cent activitats que han aconseguit cohesionar la ciutadania, estendre el sentiment de ciutat i projectar la figura del Monestir a dins i fora de Sant Cugat.

Les 50.000 persones que van passar per la Fira medieval o els 22.000 escolars que han ajudat, amb les seves manetes, a fer possible la rèplica a escala del Monestir són només dos exemples de l'èxit de participació que ha aconseguit l'Any del Mil·lenari. L'alcalde ha destacat que ha estat un any on s'han batut rècords en tots els sentits:

Lluís Recoder

Ha estat un any de rècords; els milers de persones a la Plaça d'Octavià el dia de Cap d'Any, els milers d'escolars que han passat pel Monestir dels Infants, les 50.000 persones de la Fira Medieval,....


La projecció, sense precedents, del Monestir ha permès, alhora, fer un gran salt endavant en la seva rehabilitació ja que s'han aconseguit aportacions importants per dur endavant el Pla Director sense cap cost per la ciutat. En aquest sentit, són nombroses les empreses i patrocinadors que han volgut fer la seva aportació en el transcurs d'aquest any. L'última són els 1,2 milions d'euros aconseguits d'una empresa multinacional.

Segons Lluís Recoder, el pòsit que deixa, ara, l'Any del Mil·lenari cal aprofitar-lo i potenciar el turisme cultural. L'entrada en funcionament, el 22 d'abril, del Museu de la Ciutat ha de servir per projectar, més encara, el Monestir de portes enfora:

Lluís Recoder

Tot aquest esforç de l'Any del Mil·lenari s'ha de reconduir ara a demostrar que a Sant Cugat no només s'hi viu bé, sinó que hi ha una vida cultural important i un patrimoni per visitar.


Alguns dels actes nascuts amb l'Any del Mil·lenari tindran continuïtat com ara la Fira Medieval que se celebrarà aquest setembre i que s'espera duplicar el nombre de participants i d'estands.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.