La Lectura a la Fresca 'Amadeus' omple la plaça de l'Om tot i la calor


Temes relacionats

'Set dones i un home sol' obre les Lectures a la Fresca (17/jul/09)

La pluja obliga a suspendre la primera Lectura a la Fresca, prevista per aquesta nit ( 9/jul/09)


  • Comparteix:

Prop de 300 persones han omplert la plaça de l'Om per gaudir de la peça teatral 'Amadeus', de Peter Shaffer, versionada per l'ocasió per Dolors Vilarasau i Lluís Ferraz en una nova sessió de les Lectures a la Fresca. La lectura teatralitzada, que ha compartit escenari amb la calor, ha interpretat la rivalitat històrica que van viure a finals del segle XVIII el compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart i l'italià Antonio Salieri.

Els santcugatencs han desafiat l'onada de calor i han sortit al carrer per gaudir d'un nou capítol de les Lectures a la Fresca, malgrat que la temperatura d'aquest dijous a la nit no ha fet honor al nom de l'activitat. El vano de les lectures dissenyat per l'artista local Maria Fabre ha estat més útil que mai a causa de la trentena de graus que oferia l'ambient a les deu de la nit.

Joan Berlanga i Albert Ruiz han donat vida als protagonistes. A part dels papers principals, la lectura teatralitzada també ha comptat amb les actuacions de Carla Mercader, Xavier Tor, Joan Fàbregas, Llorenç Serrahima, Salvador Fenollar, Carme González, Gisela Figueras.

Escoltem la directora i adaptadora del text, Dolors Vilarasau.

Dolors Vilarasau

La gent la coneix per la pel·lícula, però és una obra de teatre que sempre m'havia fet il·lusió fer.


L'alcalde, Lluís Recoder, per la seva banda, ha destacat que a Sant Cugat hi ha un públic fidel a les lectures i ha bromejat amb la calor.

Lluís Recoder

A Sant Cugat hi ha un públic fidel a les lectures. L'únic que ens falta és la fresca.


La peça teatral 'Amadeus' en la qual s'ha basat la lectura va servir també de guió per l'oscaritzada pel·lícula del mateix nom que va dirigir Milos Forman el 1984.

Dijous que ve es tancarà l'edició d'enguany de les Lectures a la Fresca amb el muntatge dedicat al teatre burlesc català del segle XVIII que es va haver de suspendre a principis de mes a causa de la pluja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.