El Museu cedeix obres a Budapest per a una mostra sobre les relacions entre Catalunya i Hongria


  • Comparteix:

Façana del Museu Nacional d'Hongria

Façana del Museu Nacional d'Hongria

Sant Cugat cedeix temporalment al Museu Nacional d'Hongria quatre peces per a una exposició que repassarà les relacions entre el país magiar i Catalunya durant l'Edat Mitjana. La mostra, que tindrà lloc des del mes vinent fins al novembre, inclourà tres punxons i un morter de la col·lecció del Museu de Sant Cugat.

Amb el títol de 'Princeses de terres llunyanes. Catalunya i Hongria a l'Edat Mitjana', la mostra repassa dels vincles entre els països al llarg d'aquest període. Els vincles es van fonamentar en les estratègies matrimonials entre les respectives dinasties governants, les cases d'Aragó i d'Àrpad, i que van donar lloc a quatre matrimonis reials entre els segle XII i XVI.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha destacat que aquest intercanvi situa la nostra ciutat al mapa dels museus d'Europa.

Lluís Campins

És important perquè comença a situar un museu jove com el de Sant Cugat en un circuit d'intercanvi amb grans museus d'Europa.


Les quatre peces cedides pertanyen al segle XI. Tres són punxons i l'altra és un morter de calç i sorra amb revestiment de guix. La mostra s'inaugura el 4 de setembre i es podrà visitar al Museu Nacional d'Hongria fins al 29 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.