Restauren a Sant Cugat una de les imatges més importants del romànic català


  • Comparteix:

Una tècnica treballa en la restauració de la imatge

Una tècnica treballa en la restauració de la imatge

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat (CRBM), situat a Sant Cugat, restaura aquests dies la Majestat de Beget. Aquesta imatge del Sant Crist del segle XII, una de les més importants del romànic català, normalment es pot visitar a l'església romànica de Sant Cristòfol a Beget, al costat de Camprodon.

Tot i que l'obra es troba en bon estat, s'ha portat fins al centre per fer-ne una desinfecció i una fixació de la capa pictòrica abans de ser traslladada al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on al desembre està prevista una exposició del romànic català. En paral·lel, els experts aprofitaran el moment per fer-hi una sèrie de treballs que serien impossibles al monestir, com ara radiografies, fotografies d'estudi i analítiques de pigments.

Una de les copropietàries de l'empresa TdART -que col·labora amb el CRBM per restaurar la peça-, Angels Marcé, especifica per què és important la Majestat de Beget.

Àngels Marcé

És singular perquè té unes dimensions especials i perquè està feta en una sola peça.


L'obra va ser traslladada a principis de la setmana passada en un dispositiu especial format pels Mossos d'Esquadra, que van acompanyar l'obra durant tot el trajecte, i tècnics del Departament de Cultura. Un cop a Sant Cugat, la peça va estar tancada fins divendres passat, quan es va treure de la caixa i es va portar fins al taller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.