Xavier Escura: 'El problema del cinema en català depassa l'àmbit local'


  • Comparteix:

Alguns santcugatencs es queixen que han d'anar a altres ciutats per veure pel·lícules en català

Alguns santcugatencs es queixen que han d'anar a altres ciutats per veure pel·lícules en català

L'equip de govern lamenta la marginació que el català pateix per part de la indústria cinematogràfica i el baix nombre de pel·lícules doblades al català que es projecten a Sant Cugat. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, assegura que han demanat a les empreses dels dos cinemes de la ciutat, Cinesa i Yelmo, que canviïn aquesta situació, però que és un problema que transcendeix el que es pot fer a àmbit local.

Arran de les successives queixes ciutadanes sobre la poca presència del català als cinemes, l'equip de govern assegura que ha intentat negociar amb Yelmo i Cinesa perquè hi programin més pel·lícules, però que topa amb un problema que supera l'àmbit municipal.

Escoltem el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Escura

És un dèficit recurrent que diferents governs han intentat arreglar, però no se n'han sortit. Malauradament a nivell local no hi podem fer res.



En la programació d'aquesta setmana, per exemple, cap de les 30 pel·lícules que es projecten a Sant Cugat està doblada en català.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que sí que podria fer l'Ajuntament és crear un cicle de cinema en català, de la mateixa manera que ells organitzen el cicle de cinema en versió original dels dijous nit. De pel·lícules n'hi ha, tot i que poques, com ho demostra la darrera programació del Cicle de Cinema a la Fresca de Valldoreix, on 8 de les 9 pel·lícules eren en versió catalana.

ADOLF. Enviat el 15/set/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.